Prețurile din piețe au ajuns să fie pe zi ce trece tot mai piperate. Tot mai mulți români au început să se îndrepte acum spre supermarketuri, acolo unde costurile nu sunt chiar atât de piperate.

Cât a ajuns să coste un kilogram de varză nouă?

Cu toate astea producătorii încearcă să-i convingă de faptul că produsele lor sunt naturale, așadar merită toți banii, deoarece și ei au costuri foarte mari în ultima perioadă.

În tarabe a început să apară varza românească, care anul acesta este de trei ori mai scumpă decât în toamnă, potrivit informațiilor Observator.

”Este o cultură foarte bună. Ne-am adaptat foarte bine la tehnhologie, cultivând varză, şi văd că merge foarte bine.  Folia de sus, mai are o folie jos care o ajută foarte mult. Nici iernile nu mai sunt cum erau altadată. Eu zic că este foarte bună. Şi la preţ, şi la gust şi la orice”,  a spus un legumicultor, conform sursei menționate mai sus.

Așadar, acum această legumă a ajuns să coste 10 lei kilogramul, în timp ce varza veche se vinde cu 3 lei kilogramul.

”Acum este trufanda. Ne raportăm la un extrasezon în care dorim să mâncăm o roșie, un castravete, o varză timpurie”, a declarat Gheorghe Vlad, de la Organizaţia Internaţională pentru Protecţia Animalelor (OIPA).

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Preț varză românească

Imagine reprezentativă pentru varză.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cât au ajuns să coste carnea și legumele înainte de Paște? Prețurile au explodat din nou

România este în top 5 producători de varză din Uniunea Europeană, cu peste 600.000 de tone anual.

Roșiile românești, prețuri exorbitante

Varza nu este singura legumă care a înregistrat o scumpire. De exemplu, primele roșii românești și-au făcut și ele apariția în piețe, iar un kilogram costă chiar și 50 de lei. Nici roșiile de import nu sunt mai ieftine, deoarece și acestea costă în jur de 20-30 de lei kilogramul. 

”La suprafața de 1.000 mp, în jur la 10.000 de euro investiția cu tot. Cu căldură, plantele, plantatul. O să fie până pe 20 aprilie, o să fie roșia puțin mai scumpă 30- 28, noi așa sperăm să fie, după aceea o să scadă la 25-20, sub 20 de lei kg”,  a explicat un agricultor, informează ProTv.

Preț roșii românești

Imagine reprezentativă pentru roșii.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citește și: Care este prețul unui sejur la mare în sezonul 2024? Numărul rezervărilor a crescut considerabil

În continuare, statul îi susține pe fermieri, cu ajutorul programului ”Tomata”. Pentru cultura de roșii, un agricultor poate primi cel mult 3.000

de euro, dacă îndeplinesc îndeplinesc condiţiile de eligibilitate prevăzute la art. 5 alin. (2).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si