Începând de astăzi, prețurile țigărilor vor suferi din nou.  Liderul pieței locale de țigări operează, de astăzi, majorări de prețuri. Spre deosebire de scumpirile din anii trecuți, acum modificarea este semnificativ mai mare.

Cât de mare este scumpirea

Astfel, pentru mărcile mai scumpe, prețul crește cu 1 leu, iar un pachet va costa 25 de lei. Mărcile de țigări mai ieftine se scumpesc cu 50 de bani. 

La sfârșit de lună, plătiți cu 30 până la 60 de lei în plus pe acest viciu, dacă fumați zilnic țigările unei mărci mai scumpe.

Citeste si: Bărbat reținut după ce vindea droguri en-gros tinerilor

Zilele următoare se aşteaptă să fie anunţate alte creşteri de preţuri şi din partea celorlalţi distribuitori de ţigări.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Scumpirea vine ca urmare a majorării accizei de către Guvern

Scumpirea de acum vine ca urmare a majorării de către Ministerul Finanțelor a accizelor specifice, la 1 august. Astfel, nivelul accizei totale pentru ţigarete a crescut de la 563,97 lei/1.000 ţigarete la 594,97 lei/1.000 ţigarete.

Citeste si: Un bărbat a fost reținut pentru contrabandă, după ce polițiștii au găsit sute de mii de țigări netimbrate în locuința sa

Românii cumpără cele mai scumpe țigări din Uniunea Europeană, raportat la puterea de cumpărare, arăta un sondaj întocmit recent de cei mari jucători de pe piața de tutun internă.

Citeste si: Deținuții români dintr-un penitenciar din Franța, show pe rețelele de socializare. Le cer internauților bani de țigări: „Scrieți-mi pe privat și vă dau contul, mai dați și voi un ban”

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si