Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Prețuri mai mari pentru vacanțele în Grecia. Românii se plâng că dau mai mulți bani la plajă și la taverne

Grecia rămâne în continuare destinația preferată de români pentru concediul de vară. Însă nici stațiunile grecești nu sunt ferite de scumpiri. De altfel, mai mulți turiști vorbesc despre prețuri mai mari la taverne sau pe plajă și, nu de puține ori, chiar de note de plată exorbitante.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cazările s-au scumpit cu 25% faţă de anul trecut, transportul cu mașina proprie costă mai mult cu 60%, iar tavernele îi aşteaptă pe turişti cu preţuri adaptate inflaţiei. 

Cât au crescut prețurile

Un român a cerut informații în legătură cu prețurile din stațiunile din Grecia, fiind îngrijorat de zvonurile privind scumpirile. Cei mai mulți utilizatori au spus că prețurile au crescut, în medie, cu 10-30%, în comparație cu anul trecut.

„Am mers în Grecia în ultimii 5 ani, pe insule, am avut doar mic dejun inclus, iar prânzul și cina le luam numai la taverne. Întotdeauna achitam undeva între 45 și 60 de euro la masă, 2 adulți și fiul (10-15 ani acum).

Aici vorbim de aperitiv, fel tradițional, desert, o băutură. Aud zvonuri cum că, comparativ cu anii trecuți, preturile au explodat.”, a scris un româ pe Grupul de Faceboook Forum Grecia.

Citeste si: Vremea Iulie 2022: Prognoza meteo completă pentru marile oraşe şi pentru litoral

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: O româncă din Italia, vedetă pe OnlyFans, a pus pe jar autoritățile. Schema prin care Mădălina a păcălit statul cu 1,5 milioane de euro- antena3.ro

Zeci de români i-au răspuns la mesaj, spunând că sunt creșteri. Spre exemplu, pentru o masă ar putea adăuga câțiva euro în plus față de prețurile din anii trecuți, conform Fanatik.ro.

Prețuri mai mari la taverne 

„Doar ce ne am întors. Au crescut cu aprox. 1 euro. În unele părți sau la unele feluri, n-au crescut. Vacanță frumoasă, nu vă mai stresați!”, a scris o turistă.

O altă turistă care a fost în Thassos în prima jumătate a acestei luni spune că prețurile sunt mai mari cu aproximativ 15-20% la taverne. În schimb, litrul de benzină ajunge chiar și la 2,5 euro pe insulă, mai scrie sursa citată.

Citeste si: Horoscop săptămânal 27 iunie 2022- 3 iulie 2022: Perioadă de foc pentru trei zodii

De asemenea, feribotul către Thassos, s-a scumpit cu 15% şi costă 66 de euro, pentru două persoane.

Citeste si: Fazele lunii iulie 2022: Când este Lună Nouă şi Lună Plină?

Și pentru o zi de plajă, turiștii scot mai mulți bani din buzunar. Un șezlong costă acum 25 de euro.

Citeste si: Incident șocant în Italia. Mai mulți români a bătut un polonez beat pentru a-i fura telefonul

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI