Mai multe alimente se vor ieftini, începând cu data de 1 august 2023. Un lanț de magazine alimentare a început să plafoneze anticipat adaosurile comerciale, înaintea termenului stabilit de Guvern, mai exact, înainte de data de 1 august 2023.

Iată lista alimentelor care se vor ieftini.

Citește și: VIDEO- România are prețuri mai mici ca în Ungaria. Vecinii unguri fac naveta pentru a cumpăra din România

Lista alimentelor care se vor ieftini de la 1 august 2023

Alimentele care se vor ieftini începând cu data de 1 august 2023, în urma plafonării adaosului comercial, sunt:  pâine albă, lapte de vacă, telemea din lapte de vacă, iaurt simplu din lapte de vacă, făină albă de grâu, zahăr alb tos, mălai, ouă de găină, ulei de floarea-soarelui, carne proaspătă de pui, carne proaspătă de porc, cartofi albi, roșii, castraveți, ceapă galbenă, fasole uscată, morcovi, ardei gras, ardei capia, mere roșii, mere galbene, prune, pepene roșu și struguri.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În luna iunie, Guvernul României a publicat în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență (OUG) pentru plafonarea adaosului comercial la 14 produse alimentare de bază.

Prețurile alimentelor vor scădea. Lista alimentelor care se vor ieftini de la 1 august 2023

Prețurile alimentelor vor scădea. Lista alimentelor care se vor ieftini de la 1 august 2023

[Sursa foto: Imagine cu scop ilustrativ - Freepik]

Potrivit OUG, cota de adaos comercial este plafonată: maximum 20% la procesator, maximum 5% pe întreg lanțul de distribuție şi maximum 20% la retailer, scrie capital.ro

Accizele pentru țigări și alcool ar putea fi majorate

Guvernul Ciolacu dorește să majoreze până la media europeană accizele pentru țigări și alcool și să majoreze taxele în industria jocurilor de noroc, inclusiv taxa de licențiere. De asemenea, se dorește taxarea băuturilor răcoritoare care au în compoziția lor o anumită concentrație de zahăr.

Citește și: VIDEO- Săgeata inflației lovește adânc: Lupta pentru un trai decent și eforturile financiare suplimentare ale românilor

Mâncarea pentru animale nu va mai beneficia de facilități fiscale, astfel încât va crește Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) la 19%, începând cu toamna anului 2023. Același lucru ar urma să se întâmple și cu produsele bio și cu suplimentele alimentare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si