Recordurile atinse de Euro si importurile masive au crescut preturile la mai toate produsele si serviciile. Tendinta ar putea continua pana in vara, avand in vedere ca moneda europeana nu da semne de scadere.

Astfel de reactii sunt intalnite zilnic in piete, atat din partea cumparatorilor, cat si a vanzatorilor.

Citeste si: Momente de panica pentru calatorii unui tramvai, in Craiova. Mijlocul de transport pur si simplu s-a dezmembrat in timp ce rula pe sine.

Dupa valul de cheltuieli provocat de cresterea salariillor si a pensiilor, scumpirile de acum lasa marfa sa se strice pe tarabe.

Institutul National de Statistica anunta ca, de la inceputul anului si pana acum, legumele si conservele de legume s-au scumpit cu aproape 8%, transportul aerian cu peste 23%, servicii postale cu 21%, iar gazele naturale cu peste 16 procente.

Cartofii s-au scumpit cu 10% in ultima luna, asta desi datele INS aratau ca in decembrie 2018 ca aceasta leguma este 40 de procente mai scumpa fata de decembrie 2017. Spun producatorii ca au fost ani in care un kg de cartofi costa un leu si 50 de bani, in timp ce astazi costa 3 lei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Cutremur în România, în această după-amiază! Un alt seism s-a produs de dimineață

Cel mai rau resimt aceste scumpiri aceia dintre noi care sunt nevoiti sa-si calculeze orice banutz, de la o luna la alta!

Oamenii se planga ca banii nu mai au valoare, iar marirea din pensie se duce tot pe alimente.

Ouale s-au scumpit si ele, iar facturile la energie termica, servicii de canal si salubritate au crescut cu aproape 2 la suta.

La polul opus, mici scaderi de preturi s-au inregistrat la miere si fasolea boabe.

Citeste si: Medicul cu 8 clase, Matteo Politi, decizie surprinzătoare din spatele gratiilor. Gestul făcut astăzi pentru părțile vătămate

Specialistii ne recomanda sa cheltuim in continuare prudent, iar economiile sa le pastram in moneda nationala.

Euro se mentine peste pragul psihologic de 4 lei si 70 de bani! Cotatia anuntata astazi de BNR este de 4,7435 lei, in crestere fata de cea de ieri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si