Nikolai Kobrineţ, oficial din Ministerul de Externe rus, a declarat că Rusia este un furnizor de încredere de energie, dar ţara e pregătită pentru o neînțelegere în ceea ce privește gazul, dar asta doar dacă este necesar.

Citeste si: Zelenski a fost îndemnat de premierul Naftali Bennett să se predea în fața rușilor. Ce decizie a luat președintele Ucrainei

Prețurile la energie se măresc exagerat în Europa

Nikolai Kobrineț a mai spus că situaţia de pe pieţele globale de energie va duce UE la plătirea de cel puţin trei ori mai mult pentru petrol, gaze şi electricitate.

Citeste si: Zelenski cere eliberarea imediată a primarului din Melitopol, arestat de forţele ruse: „Este un război pentru independenţa noastră”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Vladimir Putin anunță că Rusia nu este vinovată de scumpirile la gaze și spune că exporturile energetice sunt în desfășurare, chiar dacă țara este în conflict cu Ucraina.

Ce a declarat Vladimir Putin cu privire la livrarea de gaze

„Ne respectăm toate obligaţiile în materie de aprovizionări energetice. Sistemul de transport al gazului al Ucrainei este alimentat în proporţie de 100%”, a declarat valdimir Putin.

Citeste si: Guvernul a aprobat acordarea de facilităţi şi gratuităţi pentru cetăţenii care vin din Ucraina, pentru transportul rutier, feroviar, naval şi aerian

Antony Blinken, secretarul de Stat american, a spus că este urgent pentru ţările din Europa să scape de dependenţa de gaze ruseşti, în special în cazul în care războiul declanşat de administraţia de la Moscova în Ucraina va continua.

Citeste si: O mamă își plânge fiul, un pilot de luptă rus, care și-a bombardat țara înainte de a fi doborât: ”Îmi cer scuze poporului ucrainean”

Prin urmare, patru state de pe continentul european, inclusiv Republica Moldova, se bazează în proporţie de peste 15% pe resurse energetice importate din Rusia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si