O tara intreaga ramanea socata la finalul anului trecut cand, la Timisoara, acest profesor era ridicat cu tot cu masina de catre "hingheri". Din cauza unor astfel de situatii instantele au hotarat ca Guvernul trebuie sa rescrie legea. Acum avem si primele concluzii.

"Daca proiectul de lege va fi adoptat, atunci soferii vor trebui sa se reobisnuiasca cu un anume indicator: cel de ridicare. Atentie, sunt peste 10 situatii noi in care politistii vor avea dreptul sa ceara ridicarea masinilor."




"In doar 5 metri lungime regasim doua situatii in care ridicarea masinilor ar urma sa fie, din nou, permisa. Aici, unde masina este parcata mult prea aproape de gard si, de exemplu, pietonii si mamele cu carucioarele cu cei mici nu ar putea sa treaca, cea de-a doua situatie chiar langa, adica dublajul."



Doar o strada mai departe intalnim o noua contraventie stipulata negru pe alb in proiectul Ministerului de Interne: blocarea pistei de biciclete.

Intotdeauna exista o explicatie, iar doamna din imagini nu face exceptie. Si nici nu pare deranjata de faptul ca ar fi putut sa ramana fara automobil.

"Voiam sa va intrebam despre proiectul acela de lege privind ridicarile auto. Dvs. ati fi una dintre "victime". Eh, asta este!"

Deocamdata, soferita s-a ales doar cu amenda, dar politistii locali cred ca poate ridicarea ar fi fost o masura mai dura, dar mai buna.
 

"Sunt de parere ca este ok cand se stanjeneste traficul sau incalca un drept al celuilalt. Aici, de exemplu, doamna a incalcat un drept al biciclistului."

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro


Totusi, noua lege ar elimina posibile abuzuri, pentru ca are doua precizari foarte clare:

"- Ridicarea vehiculului nu se dispune sau nu se pune în executare în cazul în care  în vehicul este vizibila prezenta unor persoane.
- Transportul vehiculului ridicat la locul de depozitare nu se mai executa daca[...] proprietarul sau utilizatorul vehiculului se prezinta la locul preluarii.
SURSA: Proiectul de lege"

Atentie, insa, conducatorul auto tot va trebui sa plateasca atat amenda cat si costurile deplasarii autospecialei de tractare.


"O intrebare despre parcarile din Bucuresti, gasiti greu o parcare?"

Daca in fata camerei nu sunt deloc comunicativi, unii soferi nu au nicio problema, insa, in a opri exact acolo unde au chef sau treaba. Chiar si pe trecerea de pietoni.

"Riscati o amenda, pentru ca aveti o roata pe trecerea de pietoni. Mda."



"Stiti ca sunteti parcat pe trecere, nu? Doar cu o roata. O sa dau inapoi sau o sa plec. Eu voiam sa va intreb despre proiectul de lege privind ridicarea masinilor care sunt parcate si pe trecere. Sunt aici pentru ca nu am avut unde in alta parte."

Intr-un fel, scuza aceasta pare sa-i fi inspirat pe cei care au redactat proiectul de lege.
Astfel, autoritatile locale vor fi obligate sa identifice si sa amenajeze noi locuri de parcare, pentru ca soferii sa aiba unde stationa in mod legal. Propunerea legislativa este in dezbatere publica timp de 20 de zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si