Multa lume inca mai crede ca pasarile de noapte, dupa felul cum arata si dupa felul cum canta, sunt niste vietati macabre, de groaza, care aduc numai rau daca le vezi sau daca le auzi. Chiar daca pasarile rapitoare de noapte sunt de o varietate mare de specii – bufnita, ciuvica, minunita, cucuceaua, ciuful de camp sau de padure, striga sau huhurezul, oamenii le considera pe toate cucuvele sau bufnite.

Si se sperie de ele, crezand ca aduc ghinion sau, mai rau, prevestesc moartea.

Pana nu demult, taranii de la noi chiar ucideau pasarile de noapte atunci cand le vedeau, crezand ca astfel vor „dribla” relele care le vor pati.

Totusi, de ce canta la mort?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Explicatia e simpla. In secolele trecute, inainte de a se folosi electricitatea, oamenii isi iluminau locuintele cu ce aveau: lampi de petrol, opaite, lumanari. In plus, ei se culcau la ora la care venea intunericul. Doar in casele unde cineva era grav bolnav sau pe moarte, era lumina aprinsa.

Pasarile de noapte sunt atrase de lumina. Deci era cat se poate de normal ca ele sa apara in zona acelei locuinte, unde era lumina la fereastra si un om pe moarte inauntru. Mai ales cand restul localitatii era in intuneric. Si sa cante. Iar oamenii, in simplitatea lor de gandire si in teama de orice nu inteleg, sa asocieze cantatul, noaptea (care era oricum inspaimantatoare deoarece vizibilitatea era mai redusa, linistea mai mare, deci sunetele mult mai puternice), aspectul pasarilor, cu faptul ca ele si numai ele au adus sau au anuntat moartea celui drag. Asa s-a ajuns la teama fata de pasarile de noapte si chiar la masuri extreme ca alungarea sau chiar uciderea lor.

Sursa: extranews.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si