Close sidebar
Close sidebar

Previziune meteo făcută de urșii de la o grădină zoo din Târgu Mureș. Cât de aproape suntem de primăvară

Urșii de la o grădină zoo din Târgu Mureș au ieșit din bârlog, iar acesta este un semn că ne apropiem de primăvară.

Diana Bostan,

Urs

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vizitatorii au fost încântați de faptul că urșii au ieșit din bârlog, deși ne aflăm în plină lună februarie.

Previziune meteo făcută de urșii de la o grădină zoo din Târgu Mureș

" Grădina Zoologică din Târgu Mureş a început să organizeze Ziua Ursului în anul 2000, aceasta fiind prima activitate dintr-un an. Este prima activitate educaţională şi se bazează pe tradiţia populară care spune că dacă ursul vine din bârlog şi-şi vede umbra, atunci primăvara o să vină mai încolo, iar dacă nu-şi vede umbra, atunci primăvara e aproape.

În momentul actual se vede că e cam înnorat şi cam ninge, aşa că primăvara este aproape",  a declarat presei directorul adjunct al Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Kapocz Andras.

Citește și: Temperaturi ușor mai ridicate decât cele normale spre jumătatea lunii martie. Anunțul meteorologilor/ Val de aer polar până la finalul săptămânii

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Directorul adjunct a mai precizat faptul că au fost și cazuri în care această zicală a dat greși, dar că în linii mari acestea sunt respectate și se adeveresc.

România a avut parte de o iarnă blândă, iar acest lucru poate influența ieșirea urșilor

Kapocz Andra a mărturisit faptul că din cauza temperaturilor ridicate pentru această perioadă, urșii nu au mai hibernat, ba chiar a zărit unul dând târcoale grădinii zoologice.

Citește și: VIDEO- Ger de crapă pietrele- Am trecut prin cea mai geroasă noapte din acest an

"Zona noastră, dar şi toată România este plină de urşi, eu zic că e cam mare numărul urşilor şi nu normal să apară şi în pădurile din apropierea Târgu Mureşului sau în cartiere.

Există o vorbă că ursul nu e jucărie, iar oamenii trebuie să înţeleagă. E nevoie de prudenţă din partea celor care aleargă în jurul grădinii sau pe pista de alergare, trebuie să aibă o atenţie sporită. Nu prea mai hibernează, cum e şi ursul care a fost alaltăieri în 'vizită'. În glumă am zis că a venit fiindcă ştia că vine ziua ursului şi făcea reclamă, dar a venit cu 2-3 zile mai repede. Momentan n-a făcut absolut nimic, a intrat prin gard, a făcut o plimbare şi a ieşit, dar putea să facă şi altceva",  a susţinut Kapocz Andras.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI