Un număr de aproximativ 1000 de pompieri, militari şi voluntari de origine spaniolă încearcă de aproape o săptămână să stingă flăcările care au cuprins zona Zaragoza-Zamora.

În Franţa, flăcările care au mistuit zona Gironde au afectat peste 21 de mii de hectare, dar pentru un moment sunt ţinute sub control. În regiune s-a deplasat miercuri şi preşedintele Emmanuel Macron care a mulţumit pompierilor pentru efortul depus.

Citeste si: VIDEO- Incendii puternice în toată Europa din cauza căldurii. Care sunt țările cele mai afectate

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În mod similar, premierul elen Mitsotakis a lăudat operaţiunea pompierilor, printre care se aflau şi 28 de salvatori români, care au reuşit să oprească incendiile produse în urmă cu două zile la periferia Atenei.

28 de pompieri români intervin pentru a stinge incendiile de vegetație din Grecia

Flăcările uriașe continuă să se răspândească însă în zone mari din Slovenia şi Italia. Temperaturile extreme au ajuns ieri şi în Ungaria şi continuă să se extindă peste România.

Citeste si: Un român care își vizita familia în Franța a dispărut. Autoritățile, apel disperat către cetățeni: „Dispariția sa, îngrijorătoare”

28 de pompieri din România asistă pompierii locali din Grecia. În total peste 200 de pompieri şi echipamente din Bulgaria, Franţa, Germania, România, Norvegia şi Finlanda sunt pregătiţi să intervină în iulie şi august în Grecia.

Anul trecut, incendiile de vegetaţie au distrus aproximativ 300.000 de acri (121.000 de hectare) de pădure şi tufiş în diferite părţi ale Greciei, în timp ce ţara a fost afectată de cel mai intens val de caniculă din ultimii 30 de ani.

Citeste si: Descoperire macabră a polițiștilor britanici! Un român a fost surprins de camerele de supraveghere cum transporta un cadavru în tomberon


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si