Close sidebar
Close sidebar

Prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a depus in banca, in ultimul an, 2300000 de lei! Economistul Florin Georgescu a fost ministru de finante

Florin Georgescu (62 de ani) este un foarte cunoscut economist si politician, in prezent angajat al Bancii Nationale.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Sef de promotie la ASE, la Facultatea de Finate si Contabilitate (1976), Florin Georgescu a terminat apoi cursul postuniversitar in management financiar al University of Missouri Kansas City, ca bursier Fulbright Alexander Hamilton Felow (august 1991- mai 1992). Doctor in economie, Georgescu a fost ministru de finante intre 1992 si 1996, dar si in Guvernul Ponta (2012). In prezent, Florin Georgescu este prim-viceguvernatorul Bancii Nationale, prilej cu care a trebuit sa-si depuna si declaratia de avere.

In actul oficial, economistul a trecut trei locuinte, dar nici o masina, dovedind insa o mare disponibilitate financiara, din moment ce anul trecut a reusit sa-si deschida un depozit bancar de 2300000 de lei! In ultimii 30 de ani, Georgescu a strans bijuterii, tablouri, ceasuri si obiecte de arta in valoare de 37000 de euro, din inchirierea unui apartament acesta mai obtinand 32535 de lei pe an.
In declaratia de avere a lui Georgescu nu apare salariul castigat la BNR, considerat confidential, dar exista in schimb dobanda incasata de la depozitele sale bancare, 62641 lei pe an!

Citeste si: Un nou cutremur în această dimineață, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI