Close sidebar
Close sidebar

Prima contaminare cu varianta britanică a noului coronavirus în statul New York

Un prim caz de contaminare cu varianta britanică a noului coronavirus, mai contagioasă, a fost depistat în statul New York, a anunţat guvernatorul Andrew Cuomo, relatează Reuters.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani care locuieşte într-un oraş situat la nord de Albany, capitala statului, a precizat luni Andrew Cuomo.

Acest bărbat nu a călătorit recent- ceea ce ar putea indica o contaminare locală în curs.

Acest singur caz de contaminare cu varianta britanică a fost depistat în statul New York în urma efectuării a 5.000 de teste în acest sens.

În cazul în care varianta britanică a noului coronavirus se răspândeşte în stat, ”datele se schimbă”, iar autorităţile ar putea plasa în izolare anumite zone, a avertizat Cuomo.

Marea Britanie a înregistrat 58.784 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record de infectări zilnice, conform datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii de la Londra, transmite presa britanică.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

S-au înregistrat de asemenea 407 noi decese asociate COVID-19, numărul total al persoanelor ucise de această boală în Marea Britanie de la începutul pandemiei ajungând astfel la 75.431, potrivit Agerpres.

Citeste si: Testele rapide, recunoscute oficial pentru depistarea COVID-19

Noua tulpină de coronavirus pune lumea pe jar

În faţa cifrelor alarmante ale infectărilor zilnice, explicate de autorităţile britanice prin noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, mai contagioasă decât cele precedente şi descoperită în această ţară pe 1 decembrie, premierul Boris Johnson se va adresa luni seara populaţiei, fiind aşteptate

noi restricţii în Regatul Unit.

Guvernul de la Londra speră că va reuşi să stăvilească pandemia printr-o campanie rapidă de vaccinare masivă, fiind deja injectate peste un milion de doze din vaccinul Pfizer-BioNtech, iar luni a început şi administrarea vaccinului AstraZeneca-Oxford.

Citeste si: VIDEO- O nouă tulpină de coronavirus, mai contagioasă,posibil în țară

A ajuns noua tulpină și în România?

Noua tulpină de coronavirus, considerata de trei ori mai contagioasa decat virusul actual, e la un pas sa fie confirmata si in tara noastra, la un pacient de la Matei Balș.

"În acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat", spune un comunicat al DSU.

Rata de raspandire a noii tulpini de coronavirus este cu până la 70 la suta mai mare față de cea cunoscută deja, fapt pentru care trebuie să fim mult mai atenți la respectarea regulilor.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

„Este bine sa fim mai precauti si sa respectam mai cu strictete regulile pentru ca daca are contagiozitate mai mare si riscul de a ne contamina este mai mare”, spun specialiștii.

Citeste si: VIDEO- Rudele unui bărbat mort de coronavirus nu-i găsesc cadavrul

Medicii se așteaptă că virusul să dezvolte și alte tulpini periculoase, așadar vaccinul ar putea fi îmbunătățit pe viitor. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI