Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a demisionat marți, la solicitarea expresă a premierului interimar, Nicolae Ciucă. În locul acestuia ar putea fi numit interimar Dragoș Condrea, director juridic în cadrul SGG." Nu mă cramponez. Am avut o discuție cu dumnealui și i-am spus că sunt la dispoziție. Mi-a spus că o să vină un alt secretar general la guvern ”, a declarat pentru Mediafax Antonel Tănase.

Citeste si: Cine este Nicolae Ciucă, noul premier interimar al României

Primul demisionar din Guvern, după plecarea lui Orban

Antonel Tănase a anunţat marţi pe Facebook că a demisionat din funcţia de secretar general al Guvernului. El a adăugat că de acum încolo îşi va concentra atenţia pentru a dezvolta proiectele la nivel de Parlament, din postura de deputat, pentru dezvoltarea Capitalei.

„Dragii mei, vă anunţ că mi-am depus demisia din funcţia de Secretar General al Guvernului. Le mulţumesc colegilor din echipa guvernamentală pentru buna colaborare şi pentru munca depusă, le mulţumesc funcţionarilor Guvernului, care şi-au făcut treaba repede şi bine. De acum încolo îmi voi concentra atenţia pentru a dezvolta proiecte la nivel de Parlament, din poziţia de deputat, acele proiecte despre care v-am vorbit, de dezvoltare a Capitalei”, a scris Antonel Tănase marţi pe Facebook.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

nicolae ciuca
Nicolae Ciucă, un premier cu carieră militară[Sursa foto: Facebook / Nicolae Ciucă]

Cine este Nicolae Ciucă, noul premier interimar al României

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării în Guvernul Orban, a fost desemnat luni seara de președintele Klaus Iohannis ca premier interimar, după ce Ludovic Orban și-a depus mandatul în urma rezultatelor slabe ale PNL în alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Decretul prin care preşedintele Klaus Iohannis îl desemnează în funcţia de prim-ministru interimar pe  Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial. De asemenea, a fost publicat şi decretul prin care şeful statului a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de şef al Executivului.

Generalul de armată Nicolae Ionel Ciucă (53 de ani, născut la Plenița, Dolj)  a fost Șeful Statului Major General  în perioada 1 ianuarie 2015- 29 octombrie 2019. Klaus Iohannis, președintele României, a semnat la acel moment decretul de trecere în rezervă a lui Ciucă, iar imediat după Ciucă a preluat (la data de 4 noiembrie 2019) mandatul de ministru în cadrul Ministerului Apărării.

Nicolae Ciucă este un militar de carieră  care s-a făcut remarcat în numeroase misiuni militare, precum cele din Irak, Afganistan sau Bosnia. Ciucă a comandat Batalionul 26 Infanterie (cunoscut drept Scorpionii Roșii) pe care i-a condus în Afganistan și în Irak.

Citeste si:   Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcţia de prim-ministru. Nicolae Ciucă, premier interimar (VIDEO)


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si