Close sidebar
Close sidebar

Prima decizie a noului premier interimar. Cine a plecat din Guvern

Nicolae Ciucă, noul premier interimar, a luat prima decizie după instalarea neprevăzută la Palatul Victoria: își aduce un om de încredere ca Secretar general al Guvernului. În aceste condiții, Ciucă a solicitat demisia fostului SGG, iar acesta a acceptat și a părăsit Executivul.

Razvan Ilie,

Nicolae Ciucă, noul premier interimar, după demisia lui Ludovic Orban [Sursa foto: Facebook / Nicolae Ciucă]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a demisionat marți, la solicitarea expresă a premierului interimar, Nicolae Ciucă. În locul acestuia ar putea fi numit interimar Dragoș Condrea, director juridic în cadrul SGG. " Nu mă cramponez. Am avut o discuție cu dumnealui și i-am spus că sunt la dispoziție. Mi-a spus că o să vină un alt secretar general la guvern ”, a declarat pentru Mediafax Antonel Tănase.

Citeste si: Cine este Nicolae Ciucă, noul premier interimar al României

Primul demisionar din Guvern, după plecarea lui Orban

Antonel Tănase a anunţat marţi pe Facebook că a demisionat din funcţia de secretar general al Guvernului. El a adăugat că de acum încolo îşi va concentra atenţia pentru a dezvolta proiectele la nivel de Parlament, din postura de deputat, pentru dezvoltarea Capitalei.

„Dragii mei, vă anunţ că mi-am depus demisia din funcţia de Secretar General al Guvernului. Le mulţumesc colegilor din echipa guvernamentală pentru buna colaborare şi pentru munca depusă, le mulţumesc funcţionarilor Guvernului, care şi-au făcut treaba repede şi bine. De acum încolo îmi voi concentra atenţia pentru a dezvolta proiecte la nivel de Parlament, din poziţia de deputat, acele proiecte despre care v-am vorbit, de dezvoltare a Capitalei”, a scris Antonel Tănase marţi pe Facebook.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Nicolae Ciucă, un premier cu carieră militară [Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă]

Cine este Nicolae Ciucă, noul premier interimar al României

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării în Guvernul Orban, a fost desemnat luni seara de președintele Klaus Iohannis ca premier interimar, după ce Ludovic Orban și-a depus mandatul în urma rezultatelor slabe ale PNL în alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Decretul prin care preşedintele Klaus Iohannis îl desemnează în funcţia de prim-ministru interimar pe  Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial. De asemenea, a fost publicat şi decretul prin care şeful statului a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de şef al Executivului.

Generalul de armată Nicolae Ionel Ciucă (53 de ani, născut la Plenița, Dolj)  a fost Șeful Statului Major General  în perioada 1 ianuarie 2015- 29 octombrie 2019. Klaus Iohannis, președintele României, a semnat la acel moment decretul de trecere în rezervă a lui Ciucă, iar imediat după Ciucă a preluat (la data de 4 noiembrie 2019) mandatul de ministru în cadrul Ministerului Apărării.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Nicolae Ciucă este un militar de carieră  care s-a făcut remarcat în numeroase misiuni militare, precum cele din Irak, Afganistan sau Bosnia. Ciucă a comandat Batalionul 26 Infanterie (cunoscut drept Scorpionii Roșii) pe care i-a condus în Afganistan și în Irak.

Citeste si:   Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcţia de prim-ministru. Nicolae Ciucă, premier interimar (VIDEO)

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI