Prima declarație a patronului de la Ferma Dacilor! Cornel Dinicu susține în continuare că cineva a vrut să-i facă rău: ”Este exclus”
Cornel Dinicu insistă că este vorba despre o mână criminală în cazul tragediei de la Ferma Dacilor. El a făcut și primele declarații, imediat după ce a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
Patronul de la Ferma Dacilor, din Tohani, complex care a fost mistuit de flăcări puternice pe data de 26 decembrie a exclus producerea incidentului conform spuselor celor de la Parchet.
Ce crede Cornel Dinicu despre tragedia din Tohani?
În continuare, Cornel Dinicu spune că o mână criminală a pus focul acolo, însă nu cu intenția ca cineva să moară, ci doar pentru a face rău.
”Este exclus! Este plata în avans și o pedeapsă în avans pentru multe vieți”, a spus Cornel Dinicu.
Tot el a spus că este interesat ca adevărul să iasă la iveală, susținând însă că drama de ași vedea copilul mort întrecere orice, fiindcă a produs o suferință enormă în familia lui.
Patronul de la Ferma Dacilor ar fi încercat să-și obțină autorizațiile necesare
Cornel Dinicu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce timp de 12 ore a fost audiat. La Judecătoria din Prahova patronul Fermei Dacilor a avut cu el pantoful fiul său în vârstă de 11 ani, care a murit în cumplitul incendiu.
"Imobilul cu destinația clădire de alimentație publică și cazare, unde s-a manifestat incendiul, cu elementele principale ale construcției din lemn poate fi încadrată în gradul 5 de rezistență la foc( cel mai defavorabil grad)",
El a depus dovezi, facturi, dar și diverse documente prin care că arate că el s-a prezentat în diverse rânduri la instituțiile publice pentru a obține autorizațiile necesare, iar cu toate astea tot nu le-a primit.
Complexul din Gura Vadului ar fi fost construit fără proiect, fără diriginte de șantier, și cu electricieni angajați cu ziua. Chiar Cornel Dinicu ar fi dirijat construcția. Acum, și cei din primărie sunt acuzați în acest dosar, pentru că au emis autorizațiile de edificare a construcțiilor, chiar dacă acest lucru însemna în fapt încălcarea legii.
"Sursa probabilă a incendiului fiind efectul termic al curentului electric în condițiile în care societatea comercială era racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea
pompă de apă, având o putere de 8.00 Kw, insuficientă pentru susținerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni", notează Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.
Mai mulți angajați ai complexului ar fi făcut declarații în acest dosar. Ei spun că au văzut cum focul se manifesta în bucătărie, dar și în mansardă. Cu toate astea, niciun aparat nu era în priză în bucătărie de la ora 22:30, iar caloriferele ar fi fost și ele deconectate, deoarece problema centralei fusese rezolvată.