Iulia Soloviova, o activistă care ajută armata ucraineană şi care a fondat o asociaţie pentru a-i sprijini pe soldaţii răniţi în războiul declanşat de Rusia, a publicat săptămâna trecută pe Twitter o fotografie cu soldatul ucrainean care a sărit direct pe o mină antipersonal. 

Militarul plănuiește să se reîntoarcă pe front

În imagine, bărbatul apare în scun cu rotile şi cu piciorul amputat de la nivelul coapsei.

Cu toate astea este zâmbitor şi glumeţ. Iulia a povestit că soldatul chiar a făcut glume pe seama situaţiei sale, s-a "bucurat" când a văzut filmarea tulburătoare cu momentul exploziei, pentru că imaginile lui erau "de slabă calitate", s-a cronometrat în cât timp îşi pune garoul şi chiar a remarcat că este "chipeş". 

Citește și: EXCLUSIV: Blocada cerealelor Rusiei, între criză și oportunități/ Mihnea Predețeanu: ”Războiul din Ucraina a crescut relevanța infrastructurii maritime a României”

Soldatul ucrainean, care a fost filmat luna trecută pe frontul din Zaporojie cum sare dintr-un blindat Bradley direct pe o mină este în viață și ăși dorește să revină pe front.

Soldatul ucrainean, care a fost filmat luna trecută pe frontul din Zaporojie cum sare dintr-un blindat Bradley direct pe o mină este în viață și ăși dorește să revină pe front.

[Sursa foto: Соловйова - Twitter]

Militarul a mai mărturisit că imediat ce se va obişnui cu proteza plănuiește să se întoarcă pe front dacă mai este nevoie la acel moment. Iulia a postat şi un cont unde ucrainenii îi pot lăsa donaţii şi a făcut apel către cine doreşte să-i mulţumească să scrie comentarii la mesajul publicat pe Twitter. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Scenele surprise luna trecută de o dronă ucraineană arată mai mulţi soldaţi răniţi pe un câmp presărat cu mine în timpul unui asalt în direcţia Zaporojie. Soldatul încerca să-i ajute pe camarazii răniţi când a sărit dintr-un blindat Bradley direct pe o mină. Apoi piciorul i-a explodat pur şi simplu.

Câmpuri pline de zeci de mine

Cei care au urmărit imaginile au fost impresionaţi, dincolo de scenele cutremurătoare, de calmul cu care şi-a legat singur un garou şi s-a târât spre un blindat.

Acum Soloviova a povestit că în acel moment, tânărul se uita la picior şi nu ştia nici măcar de unde să înceapă să lege garoul. "Mi-am spus la naiba, trebuie să încep de undeva" a povestit soldatul, potrivit Iuliei.

Citește și: Copii răniţi de un dispozitiv exploziv pe care l-au găsit în timp ce se jucau

Câmpurile pe care trebuie să le traverseze forțele ucrainene în cadrul contraofensivei sunt pline de zeci de tipuri de mine

Câmpurile pe care trebuie să le traverseze forțele ucrainene în cadrul contraofensivei sunt pline de zeci de tipuri de mine.

[Sursa foto: Reuters]

Sute de ucraineni i-au mulţumit pe Twitter ucraineanul pentru sacrificiul său şi i-au urat sănătate. "Habar nu ai cât de recunoscătoare îți sunt pentru această fotografie. Am plâns și am întrebat peste tot pe Twitter cine este și ce s-a întâmplat cu el, mulțumesc în lacrimi, slavă Domnului!" este mesajul lăsat de Olga ,o ucraineancă. Până şi unii propagandişti şi postaci ruşi sau pro-ruşi de pe Twitter s-au bucurat că este în viaţă şi i-au transmis "respect".  

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Câmpurile pe care trebuie să le traverseze forțele ucrainene în cadrul contraofensivei sunt pline de zeci de tipuri de mine, din plastic sau metal, în formă de cutii de tutun sau de doze de suc, cu denumiri colorate precum "vrăjitoare", "frunză" sau "petală", relatează  The New York Times. Sunt mici, ascunse şi letale, notează sursa citată.

"Nu mi-aș fi putut imagina așa ceva", a povestit un soldat ucrainean pe nume Serhii, care face dintr-o unitate care a salvat soldații răniți de explozii.  "Am crezut că minele vor fi amplasate în rânduri. Dar câmpuri întregi sunt pline peste tot cu ele".  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si