Un tribunal din Teheran a condamnat la moarte, pentru prima dată, o persoană care a participat la revoltele pentru moartea Mashei Amini. Persoana în cauză este acuzată de participarea la proteste.

Citește și: Mărturii cutremurătoare despre soarta crudă a femeilor din Iran. „Avea haine foarte lungi, dar ei au bătut-o”

Nu se știe vârsta și identitatea persoanei condamnate la moarte

Până în prezent, nicio informație nu a fost făcută publică în legătură cu identitatea și vârsta persoanei condamnate la moarte.

Potrivit verdictului final, persoana în cauză este vinovată de incendierea   unei clădiri guvernamentale, tulburarea ordinii publice, întrunire şi conspirare în vederea comiterii unor infracţiuni împotriva securităţii naţionale, de faptul că este un inamic al lui Allah de corupţie pe pământ”, a precizat Mizan.

Citește și: Nika Shakarami a fost bătută până la moarte de forțele iraniene. Declarațiile cutremurătoare ale mamei sale

Alte 5 condamnări în Iran

Un alt tribunal din Iran  a condamnat 5 persoane la pedepse cuprinse între 5 și 10 ani de închisoare. Acestea au fost găsite vinovate pentru „adunare şi conspirare în vederea comiterii unor infracţiuni împotriva securităţii naţionale şi tulburarea ordinii publice”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Este vorba despre tribunale de primă instanţă, iar împotriva acestor condamnări se pot face apeluri, potrivit Mizan.

Citește și: VIDEO- Postul de televiziune de stat al Iranului a fost piratat după un protest față de liderul țării

Revolte pentru moartea Mashei Amini

În Iran, crimele se țin lanț. Astfel, oamenii, majoritar femeile, nu mai pot locui în propria țară și nu mai pot ieși pe stradă și să se simtă în siguranță, din cauza crimelor care se petrecparcă din ce în ce mai des.

Cazul recent al  Mashei Amini, fata omorâtă în bătaie de autoritățile din Iran, a șocat o lume întreagă. După ce Masha Amini a fost ucisă cu brutalitate, sute de femei, dar și bărbați, au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva crimelor oribile care se produc frecvent în zona Iranului.

Protestele s-au extins pe tot globul pământesc, nu numai în mediul offline, dar și în mediul online. În perioada în care Masha Amini a fost ucisă, internetul parcă a scăpat de sub control, milioane de femei postând videoclipuri pe toate rețelele de socializare, în care își tăiau părul, în semn de solidaritate cu victima.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Totuși, protestele din stradă au fost de nelipsit, iar femeile își ardeau tradiționalul hijab și, la fel ca în mediul online, își tăiau părul.

Citește și: Cine e Hadis Najafi, tânăra iraniană care a fost ucisă în timpul protestelor din Iran. A devenit un simbol al sfidării


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si