In anul 2005, Isabelle Dinoire a devenit prima pacienta din lume care a fost supusa interventie de transplantare de fata, dupa ce cainele sau a desfigurat-o.
Femeia a incercat sa se sinucida, luand un pumn de medicamente. Dupa ce a luat pastilele, femeia a adormit langa mainele sau, un labrador, care, vazand ca stapana sa nu se mai trezeste, a inceput sa o traga de fata, in incercarea de a o aduce la viata pe aceasta.
"M-am trezit într-o baltă de sânge". Rănile la nivelul gurii, nasului şi obrajilor au fost extreme".
Intervenţia a fost realizată în premieră de o echipă alcătuită din profesorul Jean-Michel Dubernard, chirurg francez recunoscut pe plan mondial pentru a fi realizat prima grefă de mână în 1998 şi de profesorul Bernard Devauchelle, specialist în chirurgie maxilo-facială. Transplantul a fost făcut de la o donatoare aflată în moarte cerebrală, cu acceptul familiei.
Ziarul Figaro a scris ca organismul femeii a fost de doua ori la un pas de a respinge grefa de piele si din acesta cauza, medicii i-au prescris acesteia tratamente puternice care sa ii faca organismul sa accepte transplantul. Aceste medicamente imunosupresoare au slabit imunitatea femeii si au favorizat aparitia a doua tipuri de cancer, in urma carora Isabelle Dinoire a incetat din viata, la varsta de 49 de ani.
Intr-un interviu acordat in anul 2009, Isabell spunea ca "Simt ca donatoarea este mereu alaturi de mine. Atunci cand ma privesc in oglinda vado mixtura intre trasaturile ei si trasaturile mele", scrie BBC.

In anul 2005, Isabelle Dinoire a devenit prima pacienta din lume care a fost supusa interventie de transplantare de fata, dupa ce cainele sau a desfigurat-o. Femeia a incercat sa se sinucida, luand un pumn de medicamente.

Dupa ce a luat pastilele, femeia a adormit langa cainele sau, un labrador, care, vazand ca stapana sa nu se mai trezeste, a inceput sa o traga de fata, in incercarea de a o aduce la viata pe aceasta.

"M-am trezit într-o baltă de sânge". Rănile la nivelul gurii, nasului şi obrajilor au fost extreme". Intervenţia a fost realizată în premieră de o echipă alcătuită din profesorul Jean-Michel Dubernard, chirurg francez recunoscut pe plan mondial  şi de profesorul Bernard Devauchelle, specialist în chirurgie maxilo-facială. Transplantul a fost făcut de la o donatoare aflată în moarte cerebrală, cu acceptul familiei. Ziarul Le Figaro a scris ca organismul femeii a fost de doua ori la un pas de a respinge grefa de piele si din acesta cauza, medicii i-au prescris acesteia tratamente puternice care sa ii faca organismul sa accepte transplantul. Aceste medicamente imunosupresoare au slabit imunitatea femeii si au favorizat aparitia a doua tipuri de cancer, in urma carora Isabelle Dinoire a incetat din viata, la varsta de 49 de ani. Intr-un interviu acordat in anul 2009, Isabell spunea ca "Simt ca donatoarea este mereu alaturi de mine. Atunci cand ma privesc in oglinda vad o mixtura intre trasaturile ei si trasaturile mele", scrie BBC.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si