Lansarea Space X cu persoanl la bord exclusiv civil a fost un real succes. Nava a decolat la ora teri dimineața, ora României, de la Kennedy Space Center, din Florida. 

Cine sunt primii turiști din spațiu

Echipajul format din patru persoane este compus din un miliardar de 39 de ani care a finanțat misiunea, o asistentă de 29 de ani care a învins lupta cu cancerul în copilărie, o profesoară de culoare și un inginer, fost veteran în războiul din Irak, care a câștigat biletul prin tagere la sorți.

Ei sunt cei care au inaugurat ideea de turism spațial.

Citeste si: VIDEO| Aglomerație de nedescris în această dimineață pe Aeroportul din Otopeni. Care este motivul

„Vor ajunge mai sus, pe orbită, decât a ajuns orice om. Vor fi chiar mai sus decât Staţia Spaţială Internaţională”, mărturisea Benjamin Reed, directorul misiunii.

Nava a urcat la 575 kilometri față de Pământ, iar până sâmbătă cei patru oameni de la bord vor împărți o capsulă de 8 metri înălțime și 4 metri diametru. Capsula nu are locuri speciale pentru dormit, iar toaleta este separată de restul spațiului printr-o perdea. Meniul turiștilor spațiali nu este unul diversificat, aceștia vor mânca pizza rece și mâncare deshidratată. 

Până când vor ajunge în spațiu, astronauții turiști vor putea vedea 48 de răsărituri și apusuri

O rotație completă în jurul Pământului durează o oră și jumătate, în acest timp, turiștii de la bord pot vedea peisaje uimitoare.

Turiștii de la bord sunt pregătiţi să intervină în cazul în care excursioniştii orbitali se vor plictisi: "Îmi voi încerca mâna şi voi cânta ceva la o chitară ukulele. Îmi cer scuze în avans dacă cineva va asculta foarte atent. Mă voi strădui", a spus John Kraus, membru al echipajului de la bord. 

Citeste si: Pericol de incendiu la Stația Spațială Internațională. A ieșit fum din modulul Rusiei

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Turiștii vor fi monitorizați pentru funcțiile vitale, somn și capacități cognitive. 

„Suntem entuziasmaţi şi nerăbdători să plecăm mâine. Mulţumim tuturor pentru că aţi făcut acest lucru posibil”, afirma Hayley Arceneaux cu o zi înaintea plecării. 

Citeste si: Zbor de Cartea Recordurilor la Istanbul

Dacă acest zbor va fi unul de succes se ia în calcul inaugurarea turismului spațial. O companie americană a anunțat că peste aproximativ șase ani va inaugura un hotel cu o capacitate de 400 de locuri care va avea SPA și cinema. 

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Proiectul este dezvoltat de foști angajați NASA.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si