Close sidebar
Close sidebar

Prima rachetă cu echipaj civil a fost lansată

Space X a lansat prima rachetă care are la bord echipaj civil. Cei patru oameni de la bord vor rămâne pe orbită până sâmbătă.

Madalina Grigore,

Echipajul navei este format din patru turiști [Sursa foto: observatornews.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Lansarea Space X cu persoanl la bord exclusiv civil a fost un real succes. Nava a decolat la ora teri dimineața, ora României, de la Kennedy Space Center, din Florida. 

Cine sunt primii turiști din spațiu

Echipajul format din patru persoane este compus din un miliardar de 39 de ani care a finanțat misiunea, o asistentă de 29 de ani care a învins lupta cu cancerul în copilărie, o profesoară de culoare și un inginer, fost veteran în războiul din Irak, care a câștigat biletul prin tagere la sorți. Ei sunt cei care au inaugurat ideea de turism spațial.

Citeste si: VIDEO| Aglomerație de nedescris în această dimineață pe Aeroportul din Otopeni. Care este motivul

„Vor ajunge mai sus, pe orbită, decât a ajuns orice om. Vor fi chiar mai sus decât Staţia Spaţială Internaţională”, mărturisea Benjamin Reed, directorul misiunii.

Nava a urcat la 575 kilometri față de Pământ, iar până sâmbătă cei patru oameni de la bord vor împărți o capsulă de 8 metri înălțime și 4 metri diametru.

Capsula nu are locuri speciale pentru dormit, iar toaleta este separată de restul spațiului printr-o perdea. Meniul turiștilor spațiali nu este unul diversificat, aceștia vor mânca pizza rece și mâncare deshidratată. 

Până când vor ajunge în spațiu, astronauții turiști vor putea vedea 48 de răsărituri și apusuri

O rotație completă în jurul Pământului durează o oră și jumătate, în acest timp, turiștii de la bord pot vedea peisaje uimitoare.

Turiștii de la bord sunt pregătiţi să intervină în cazul în care excursioniştii orbitali se vor plictisi: "Îmi voi încerca mâna şi voi cânta ceva la o chitară ukulele. Îmi cer scuze în avans dacă cineva va asculta foarte atent. Mă voi strădui", a spus John Kraus, membru al echipajului de la bord. 

Citeste si: Pericol de incendiu la Stația Spațială Internațională. A ieșit fum din modulul Rusiei

Citeste si: Ninsoare în noiembrie! Care sunt cele 13 zile în care va ninge în România! Meteorologii EaseWeather au anunțat pe ce dată va începe să ningă și care sunt zonele vizate- kanald.ro

Citeste si: Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor majora- wowbiz.ro

Citeste si: "Undă de șoc" înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. Răsturnare de situație într-un stat considerat "sigur" pentru Trump- antena3.ro

Turiștii vor fi monitorizați pentru funcțiile vitale, somn și capacități cognitive. 

„Suntem entuziasmaţi şi nerăbdători să plecăm mâine. Mulţumim tuturor pentru că aţi făcut acest lucru posibil”, afirma Hayley Arceneaux cu o zi înaintea plecării. 

Citeste si: Zbor de Cartea Recordurilor la Istanbul

Dacă acest zbor va fi unul de succes se ia în calcul inaugurarea turismului spațial. O companie americană a anunțat că peste aproximativ șase ani va inaugura un hotel cu o capacitate de 400 de locuri care va avea SPA și cinema. 

Citeste si: VIDEO Mama Andreei Tonciu, despre infidelitatea soțului. Cum a aflat aceasta că a fost înșelată cu două menajere: "Vreau să vă spun de fapt realitatea care a fost!"- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop de weekend, 2- 3 noiembrie 2024: Există riscul să apară o serie de probleme între nativii Scorpion și o persoană dragă din viața lor. Berbecii sunt puși pe fapte mari- radioimpuls.ro

Citeste si: "Undă de șoc" înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. Răsturnare de situație într-un stat considerat "sigur" pentru Trump- antena3.ro

Proiectul este dezvoltat de foști angajați NASA.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI