Deși era planificat ca Joe Biden să rămână la Camp David până miercuri, 18 august 2021, nu și-a mai respectat programul în condiţiile în care talibanii au obţinut pe zi ce trece controlul asupra Afganistanului. Aceasta este cea mai mare criză de când a fost investit în funcţia de preşedinte.

Biden a afirmat că t alibanii au fost informaţi că răspunsul SUA va fi unul de forţă dacă vor ataca personalul american sau vor interveni în vreun fel în operaţiunea de evacuare. "Ne vom apăra oamenii cu o forţă devastatoare", a spus Biden.

Citeste si: Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră în criza românilor din Afganistan

”Nu regret decizia de a retrage trupele”

”Nu voi trece această responsabilitatea unui al cincilea preşedinte. Sunt întristat de faptele care se petrec acum, dar nu regret decizia de a retrage trupele. Sunt preşedintele SUA şi totul se termină acum”, a spus şeful statului american.

De asemenea, el a mai spus că SUA va continua să sprijine poporul afgan cu ajutorul diplomaţiei şi a celui umanitar.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Biden a adăugat că trupele americane vor continua să sprijine evacuarea personalului civil şi a aliaţilor. El a subliniat că până acum au fost evacuaţi 2.000 de afgani şi se lucrează pentru evacuarea altora, care sunt eligibili pentru viză de imigrant.

”Aceasta este decizia corectă pentru poporul nostru, pentru bravii noştri militari, pentru America", a precizat Joe Biden.

Afganistan[Sursa foto: https://www.standard.co.uk/]

Citeste si: Războiul din Afganistan s-a terminat, anunță talibanii

6.000 de militari, trimişi în Afganistan

Președintele SUA a declarat faptul că el nu va mai repeta greșelile făcute în trecut, cum a fost și greșeala de a trimite 6.000 de militari americani în Afganistan, riscând viețile acestora.

”Nu voi repeta greşelile făcute în trecut, nu mai sacrificăm vieţi americane în Afganistan. Afganistanul trebuie să se pregătească să lupte într-un război civil. Scenele pe care le-am văzut sunt dureroase. Vom continua activitatea diplomatică şi umanitară şi vom continua să susţinem populaţia afgană. Drepturile omului trebuie să reprezinte punctul cheie al politicii noastre externe. Am autorizat trimiterea a 6.000 de militari în Afganistan pentru a sprijini evacuarea. Am preluat controlul traficului aerian şi am asigurat transferul corpului diplomatic. Nu regret decizia de a pune capăt prezenţei noastre în Afganistan. Acţiunile noastre în Afganistan ar fi trebuit să se încheie cu mult timp în urmă.”, a mai precizat preşedintele Statelor Unite, Joe Biden.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si