Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, spune ca procedura de extradare a Elenei Udrea din Costa Rica va parcurge in continuare etapele legale.
 
Ministrul Justitiei este cel care trebuie sa faca actele necesare pentru extradare. "Sa nu facem din personajul despre care vorbiti un personaj national. Procedura va parcurge etapele legale. Pentru mine nu e un subiect Elena Udrea. Un condamnat e personaj pentru tara? De ce nu vedeti la foarte multi condamnati din strainatate care au acelaşi parcurs.
Eu nu fac distinctie",
a declarat Tudorel Toader, in aceasta dimineata, la sediul CSM.
 
Ce s-a intamplat
 
In cursul zilei de 03.10.2018, in Costa Rica, a fost dispusa retinerea a doi cetateni romani, Udrea Elena Gabriela si Bica Alina Mihaela, fiind aduse la dispozitia Tribunalului Penal din San José- Costa Rica. Acestea vor fi audiate de catre instanta si vor fi dispuse masuri ulterioare. Cele două erau investigate, supravegheate si monitorizate de autoritatile din Costa Rica. 
 
Ambele aveau notite rosii de urmarire internationala prin INTERPOL, ca urmare a condamnarilor primite in Romania, in dosare de coruptie. In momentul in care vor fi audiate de instanta, este posibil ca acestea sa invoce cererile de azil depuse, motiv pentru care instanta ar putea sa amane o decizie privind extradarea. 
 
Tribunalul ar putea insa sa aprobe masuri preventive, pana cand autoritatea pentru migratie va decide daca le acorda sau nu statut de azilant.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si