"Comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu școlar sănătos și sigur", a declarat Ligia Deca, potrivit antena3.ro, cu privire la situația generată de mărturia unei mame. 

Ministrul educației a făcut prima declarație după ce o femeie susține că fiul său a fost abuzat în toaleta școlii, de două ori, iar conducerea unității de învățământ încearcă să mușamalizeze cazul.

Ce a declarat Ligia Deca, ministrul educației?

Ministrul educației, Ligia Deca, a declarat că a început să ia măsuri în vederea soluționării cazului teribil în care este implicată o instituție de învățământ din Capitală.

Ligia Deca a declarat că sistemul educațional din România nu trebuie să conțină violență și abuzuri și îndeamnă reprezentanții unităților de învățământ să aplice, în cazul situațiilor agresive cu care se confruntă, "Procedura privind gestionarea cazurilor de violență". 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

"Urmare a informațiilor apărute în spațiul public privind suspiciunea producerii unor fapte reprobabile în incinta unei unități de învățământ din Municipiul București, un reprezentant al Ministerului Educației s-a deplasat în cursul dimineții de astăzi, 4 martie, în școala în cauză, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Violența, agresiunile și comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu școlar sănătos și sigur. Am solicitat Inspectoratului Școlar al Municipiului București să transmită Ministerului Educației concluziile cercetării.

În aceeași măsură, reiterez obligația școlilor de a întreprinde demersurile prevăzute în Procedura privind gestionarea cazurilor de violență, care stabilește foarte clar pașii de urmat în cazul agresiunilor de orice tip, indiferent dacă sunt semnalate de elevi, cadre didactice sau părinți", a declarat Ligia Deca, potrivit antena3.ro.

Citește și: Caz terifiant în Capitală! O mamă susține că fiul său, de 8 ani, a fost abuzat la școală: "De două ori s-a întâmplat, nu o dată!"

Copil de 8 ani, abuzat de două ori în toaleta școlii

Un caz șocant a cutremurat sistemul educațional din România în urmă cu câteva zile. O mamă susține că fiul său a fost abuzat în toaleta școlii, de două ori, iar directoarea, având la cunoștință situația tragică, încearcă să mușamalizeze cazul.

"A fost violat de două ori! De două ori, nu o dată! De două ori! Prima dată avea 8 ani când a fost abuzat. Era clasa zero. Noi am aflat la sfârșitul clasei, într-o joi, iar vineri am fost la doamna directoare. S-a întâmplat în toaleta școlii, la parter. Copilul mi-a zis că la toaletă nu era zăvor. După ora de sport s-a dus la toaletă și nu era zăvor. A intrat un băiat acoperit cu glugă și i-a văzut doar ochii", a declarat mama copilului, potrivit antena3.ro.

Potrivit primelor informații, cazul primul abuz raportat de părinții copilului a fost clasat, pentru că abuzatorul, un copil de 11 ani, este considerat prea mic pentru a răspunde în fața legii. În cazul celui de-al doilea abuz, se pare că o anchetă se află în desfășurare. 

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si