Pfizer a anunțat pe 9 noiembrie că primul vaccin anti-Covid este gata. Compania americană spunea că a trecut de toate fazele de testare clinică și că serul a dovedit o eficiență de peste 90%, rată pe care a corectat-o ulterior la 95%. Un cercetător al echipei care a produs vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului  a declarat că “impactul său se va resimți puternic în vară, iar viața ar trebui să revină la normal în iarna viitoare” și că speră la o reducere semnificativă a cazurilor.

Prima țară din Europa care a aprobat vaccinul anti-COVID

Guvernul de la Londra este primul care ia măsuri concrete pentru administrarea vaccinului Pfizer. Executivul britanic a acceptat luni recomandarea primită de Agenția independentă de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) de a aproba vaccinul COVID-19 Pfizer-BioNTech pentru utilizare.

Primele persoane care vor primi vaccinul sunt cele din grupurile vulnerabile. Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze – suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni, cu câte două doze fiecare.

Citeste si: Descoperire: COVID-19 poate provoca un nou simptom. Acesta a fost întâlnit la majoritatea pacienților

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Vaccinul Pfizer-BioNTech a trecut cel mai rapid de la proiect la realitate din istorie, având nevoie de doar zece luni pentru a urma aceiași pași de dezvoltare care se întind în mod normal pe cinci sau zece ani. Ieri, Agenția Europeană a Medicamentului anunța că va decide ”cel mai târziu” pe 29 decembrie o eventuală autorizare a vaccinului Pfizer anti-COVID, iar pe 12 ianuarie în cazul vaccinului Moderna.

Vaccinare în masă împotriva CORONAVIRUS, începând cu luna aprilie

Macron anunţă o vaccinare a publicului larg în Franţa ”între aprilie şi iunie”. Anunțul a fost făcut luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Preşedintele francez Emmanuel Macron are în vedere  o campanie de vaccinare publică împotriva covid-19  ”între aprilie şi iunie”, după un prim val rezervat publicului celui mai fragil- la începutul lui 2021-, a anunţat el marţi într-o conferinţă de presă comună cu premierul blegian Alexander De Croo, relatează AFP.

Șeful statului francez preconizează  ”o primă campanie de vaccinare foarte ţintită, cu vaccinuri din prima generaţie”,  ţinând cont de dozele de care urmează să dispună Franţa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si