Austria este prima ţară din Europa care impune lockdown pentru persoanele nevaccinate. Măsura se aplică doar în două regiuni, cele mai afectate de valul 4 al pandemiei.

Austria impune lockdown pentru nevaccinați

Alexander Schallenberg, cancelarul Austriei, a declarat vineri, 12 noiembrie, că măsura se aplică deocamdată doar în două regiuni ale ţării, dar s-ar putea extinde la nivelul întregii ţării.

Este vorba de land-urile Upper Austria şi Salzburg. Locuitorii nevaccinați vor mai putea ieşi din case doar dacă au motive foarte bine întemeiate. Printre motive se numără mersul la muncă, la magazinele alimentare sau dacă este vorba de o urgenţă medicală.

Citeste si: Norvegia va reintroduce restricțiile la nivel național, după ce cazurile de COVID-19 au crescut alarmant

Duminică se discută măsura unui lockdown la nivel național

Liderii tuturor land-urilor din Austria se vor întâlni duminică pentru a stabili dacă se va impune lockdown-ul la nivel naţional şi cum ar putea fi aplicată această măsură.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

Wolfgang Mueckstein, ministrul Sănătăţii din Austria, a declarat că vaccinarea obligatorie va fi impusă persoanelor care lucrează în sistemul de sănătate.

Vineri au fost raportate 11.798 de noi cazuri de infectare, asta în condiţiile în care săptămâna trecută maximul a fost de 9.388. Până în prezent, peste 11.640 de persoane au murit din cauza covid-19 în Austria, o ţară cu 9,8 milioane de locuitori.

Citeste si: Dezacord între PNL și PSD pe certificatul COVID pentru angajați. Ce spune Florin Cîțu


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si