Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Prima țară din Europa care introduce "super-certificatul COVID"

Italia este prima țară din Europa care introduce super-certificatul verde, necesar inclusiv la transportul în comun, cât și la târgurile de Crăciun. 

Sorin Negru,

Super-certificatul verde va fi necesar pentru a putea intra în baruri, restaurante, cinematografe, teatre şi discoteci

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Luni au intrat în vigoare în Italia noi restricţii, menite să frâneze răspândirea noului coronavirus, odată cu introducerea "super-certificatului verde", care restricţionează şi mai mult activităţile persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, pe lângă obligativitatea prezentării sale în autobuz, metrou şi la târgurile de Crăciun, relatează Agerpres.

Citeste si: Un român este prima persoană din Roma care a fost amendată deoarece îi lipsea certificatul verde obligatoriu

"Super-certificatul verde", valabilitate de 9 luni în Italia

Noul certificat, eliberat cetăţenilor italieni vaccinaţi cu schemă completă şi celor care au trecut prin boală, va fi necesar pentru a putea intra în baruri, restaurante, cinematografe, teatre şi discoteci, precum şi pentru a putea participa la evenimente sportive, petreceri şi la ceremonii publice până la 15 ianuarie.

Citeste si: Guvernul german, proiect pentru vaccinarea obligatorie pentru angajații din sănătate și aziluri

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ministerul Sănătăţii din Italia a lansat o aplicaţie ce permite verificarea validităţii "super-certificatului verde", aşa cum este numit acesta în Italia, şi care va avea o valabilitate de nouă luni după ultima doză de vaccin şi de şase luni pentru cei care s-au vindecat de COVID-19.

Citeste si: "Este prea târziu să mai fie oprită răspândirea Omicron”, indiferent de restricțiile de călătorie. Avertismentul unui virusolog

Care e diferența față de certificatul verde "simplu"

Certificatul verde clasic se poate obţine, în Italia, şi în baza unui test antigen negativ- acesta va fi obligatoriu pentru a putea merge la muncă sau pentru a tranzita zonele comerciale, nu însă şi la sfârşit de săptămână, când trebuie prezentat "super-certificatul" verde.

Minorii vor trebui să prezinte şi ei documentul, a decis guvernul italian, care insistă asupra siguranţei mijloacelor de transport în comun.

Agenţii de poliţie, carabinierii şi personalul angajat în gestionarea transportului în comun vor putea să solicite noul certificat celor care călătoresc cu autobuzul sau cu metroul, începând cu vârsta de 12 ani.

Minorii vor trebui să prezinte şi ei documentul, a decis guvernul italian, care insistă asupra siguranţei mijloacelor de transport în comun.

VIDEO- Romanii din Italia vor acasa, unde e relaxare 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI