Olanda va intra în lockdown începând de duminică, pentru perioada sărbătorilor, în încercarea de a opri al cincilea val de COVID-19 şi răspândirea puternică a variantei Omicron a coronavirusului, a anunţat sâmbătă premierul Mark Rutte, care a precizat că restricțiile erau inevitabile.

Citeste si: Pfizer: Pandemia s-ar putea extinde până în 2024

Premierul Olandei: "Trebuie să intervenim acum, ca măsură de precauţie" 

"Sunt într-o stare de spirit proastă. Ca să rezum într-o propoziţie, Olanda va reveni la lockdown începând de mâine", a declarat Rutte într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Restricții de Revelion în Franța. Sunt interzise petrecerile în stradă și focurile de artificii

"Este inevitabil acest lucru din cauza celui de-al cincilea val şi în contextul în care Omicron se răspândeşte chiar mai repede decât ne-am temut. Trebuie să intervenim acum, ca măsură de precauţie", a adăugat prim-ministrul olandez.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mark Rutte, premierul Olandei: "Sunt într-o stare de spirit proastă. Ca să rezum într-o propoziţie, Olanda va reveni la lockdown începând de mâine" 

[Sursa foto: Twitter ]

Ce înseamnă lockdown-ul din Olanda

Începând de duminică, toate magazinele neesenţiale, restaurantele, barurile, spaţiile culturale şi sportive, şcolile şi saloanele de coafură vor fi închise. Dispoziţia va rămâne în vigoare până la 14 ianuarie, cu excepţia şcolilor, care ar trebui să se redeschidă la 9 ianuarie.

Sunt scutite de interdicţie numai magazinele considerate esenţiale, cum ar fi supermarketurile şi farmaciile.

Citeste si: Europa, pusă în genunchi de Omicron. Mai multe țări au atins noi recorduri de infectări

Cel mult 2 musafiri în casă de Crăciun

De asemenea, oamenii nu vor mai avea voie să primească acasă mai mult de doi musafiri în acelaşi timp, comparativ cu patru în prezent, cu excepţia zilei de Crăciun, 25 decembrie.

Şeful echipei de gestionare a pandemiei din Olanda, Jaap van Dissel, a declarat, potrivit Agerpres, că Omicron va depăşi Delta şi va deveni varianta dominantă în Olanda până la sfârşitul anului.

Citeste si: Alertă în Spania. Varianta Omicron se răspândește rapid în zonele turistice

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si