Italia, țara care a fost prima lovită în primăvara anului 2020 de tsunami-ul pandemiei de coronavirus venit din China, înregistrează din nou o creștere rapidă a numărului de infectări zilnice, dar și de decese asociate COVID-19.
Italia a anunţat 16 noi decese legate de coronavirus sâmbătă, în timp ce numărul zilnic de noi infecţii a ajuns la 6.513, potrivit Ministerului Sănătății de la Roma.
Datele citate de Reuters indică o scădere ușoară față de ziua anterioară, în contextul unui număr mai mic de teste făcut în weekend.
Citeste si: Avertisment: următoarea variantă a SARS-COV2 ar putea fi super-letală
România ar putea ajunge la cel puțin de 1.600- 2.000 de noi cazuri zilnice de infectare în luna septembrie, în condițiile în care numărul persoanelor vaccinate este mult sub cel din Italia.
Italia, în topul țărilor cu cele mai multe decese asociate COVID-19
Numărul de pacienţi în spital cu COVID-19- cu excepţia celor de la Terapie intensivă- s-a ridicat la 1.851 sâmbătă, în creștere față de ziu anterioară.
Italia a înregistrat 128.063 de decese legate de COVID-19 de izbucnirea epidemiei în februarie anul trecut, cel mai mare bilanţ în Europa după Marea Britanie şi al optulea cel mai ridicat din lume.
Până în prezent, ţara a raportat 4,35 milioane de cazuri.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Au fost 25 de noi admiteri în unităţi de Terapie intensivă, în creştere de la 20 vineri şi numărul total al pacienţilor la terapie intensivă a crescut la 214 faţă de 201 anterior.
Aproximativ 264.860 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate în ultima zi, mai mult faţă de 247.486 anterior, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Citeste si: OMS: Varianta Delta de coronavirus nu-i vizează în mod specific pe copii
Avertisment: viteza valului 4, peste așteptări
Un nou avertisment legat de valul 4 al pandemiei de coronavirus a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Deoarece varianta indiană Delta este mult mai contagioasă, lucrurile ar putea evolua în România mai rapid decât se spune în scenariul INSP, arată ministrul.
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) „preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de Vest şi probabil că şi la noi începe să
devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri”, menţionând însă că pentru persoanele vaccinate această evoluţie nu reprezintă un risc.
Citeste si: Cresc cazurile de imbolnavire cu Delta
Mai multe cazuri noi de COVID până la 15 septembrie
Ministrul Sănătății arată că INSP se aşteaptă la peste 1.600 de cazuri pe zi la mijlocul lunii septembrie, „dar la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să reanalizeze, că s-ar putea ca evoluţia
să fie mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie”.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Ioana Mihăilă a vorbit, joi seară, la TVR, despre cele patru scenarii privind potenţiala evoluţie a numărului de infectări în valul 4 al pandemiei în România.
„INSP-ul preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri", a explicat Mihaila.