În aceste condiții, un grup consultativ pentru pandemie a sfătuit guvernul olandez să impună restricții de izolare la nivel național, primele de acest fel în Europa de Vest din vară, potrivit RT.com.

Citeste si: Situație dramatică în Germania. A fost depășit pragul de 50.000 de îmbolnăviri de covid-19 pe zi

Olanda se pregătește de un lockdown pe 2 săptămâni

Consiliul olandez de gestionare a focarelor (OMT) a recomandat joi un lockdown parțial de două săptămâni, potrivit presei locale. Radiodifuzorul NOS spune că cabinetul prim-ministrului interimar Mark Rutte urmează să ia o decizie cu privire la acest subiect vineri.

Potrivit publicației NL Times, noul pachet propus guvernului olandez include anularea evenimentelor, închiderea cinematografelor, închiderea sălilor de teatru, restricționarea orelor de deschidere pentru domeniul Horeca și limitarea numărului de persoane în grupuri.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Problema va fi dezbătută de politicienii naționali și locali joi și vineri, urmând ca o decizie să fie anunțată în cadrul unei conferințe de presă vineri seara.

Olanda se confruntă cu un număr record de infectări cu SARS-Cov2

Școlile rămân deschise în oricare dintre scenarii

Pașii luați în considerare nu includ închiderea școlilor, dar ar implica anularea evenimentelor, precum și închiderea teatrelor și cinematografelor.

Cafenelelor și restaurantelor li se va cere, de asemenea, să își limiteze programul de funcționare. În urma blocării propuse de două săptămâni, intrarea în locurile publice ar fi limitată la persoanele cu un cod QR de vaccinare sau la cei care s-au recuperat recent după virus.

Recomandările experților pentru o carantină temporară vin în momentul în care multe spitale din Olanda sunt copleșite de numărul mare de pacienți. Datele din octombrie au arătat că 70% dintre cei aflați la terapie intensivă au fost nevaccinați sau doar parțial vaccinați.

Vârsta medie a persoanelor nevaccinate din spital a fost de doar 59 de ani, comparativ cu 77 de ani pentru pacienții vaccinați. Peste 84% dintre persoanele de peste 18 ani din întreaga țară au primit două injecții împotriva virusului, potrivit datelor guvernamentale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si