Danemarca este singura țară europeană care a anulat pentru aproape toate spaţiile publice dispoziţiile care vizau purtarea obligatorie a măştilor de protecție, începând de luni, 14 iunie 2021.

Astfel, guvernul de la Copenhaga şi majoritatea partidelor parlamentare s-au pus de acord pentru a elimina aceste reglementări, aflate în vigoare de mai multe luni, iar rezidenţii danezi trebuie de acum înainte să poarte măşti sanitare doar atunci când folosesc transportul public şi doar atunci când nu stau pe scaune.

Când va renunța Danemarca definitiv la masca de protecție[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Andrei Baciu anunță că au fost suspendate mai multe doze de vaccin care urmau să ajungă în România

Masca de protecție va fi eliminată complet în Danemarca

Din fericire, obligativitatea purtării măştilor sanitare va fi complet eliminată în Danemarca până la 1 septembrie, scrie Agerpres. Restricţiile antiepidemice din această ţară au fost eliminate gradual începând din primăvara anului 2021 şi aproape toate spaţiile publice au fost redeschise, cu excepţia cluburilor de noapte, care îşi vor relua activitatea în septembrie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Chiar dacă numărul noilor infectări cauzate de nou coronavirus a crescut uşor după relaxarea restricțiilor, această creştere nu a fost una dramatică.

În ultimele zile, rata de incidenţă a infectărilor a scăzut din nou, doar 222 de cazuri noi fiind înregistrate marți, cel mai scăzut număr raportat după luna februarie, și doar un deces.

În Danemarca au fost luate noi măsuri de relxare, deși potrivit celor mai recente cifre comunicate de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), Danemarca a avut o rată de incidenţă de 215 infecţii la 100.000

de locuitori în ultimele două săptămâni, cea mai ridicată din spaţiul economic european. Pe de altă parte, rata de vaccinare în Danemarca este una foarte bună, și anume 54,8 la sută din populația eligibilă a fost vaccinată cu cel puțin o doză.

Citeste si: Medicul Gheorghiţă: „Foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă” (VIDEO)

Mască de protecție[Sursa foto: PixaBay]

Danemarca o duce bine față de alte țări europene

Din nefericire, încă există țări europene care deși înregistrează date similare atât în privința vaccinării, cât și în privința răspândirii bolii nu au adoptat încă măsuri de relaxare în ceea ce privește renunțarea la masca de protecție. În Germania, spre exemplu, este încă obligatorie purtarea ei în toate spațiile publice închise (la cumpărături, în transportul în comun etc), deși rata de vaccinare cu o doză a ajuns la 54,7 la sută, iar incidența cazurilor noi este de 0,6 la mie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si