În ședința de azi a Guvernului, condusă de premierul Ciucă, va fi discutată și deschiderea în premieră, în România, a unei unități americane de investigații criminale transfrontaliere, potrivit agendei executivului. 

Mai multe agenții de investigații din SUA vor lua parte la discuții

Țara noastră va fi reprezentată de Ministerul Afacerilor Interne, iar SUA, de mai multe agenții de investigații precum Departamentul de Securitate Internă, Serviciul pentru Imigrări și Vamă, Agenția de Investigații de Securitate Internă.

Citește și: Un ministru, din Rusia, a murit subit după o vizită în Cuba

Scopul viitoarei Unități de Investigații Criminale Transfrontaliere (UICT) îl constituie strângerea de probe, schimb de informații și facilitarea urmăririi penale a grupărilor de criminalitate organizată transfrontalieră, atât în România, cât și în cadrul sistemului penal american, potrivit memorandumului citat. 

Citește și: Un camion a forțat barierele de la Casa Albă. Șoferul a fost încătușat

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

UICT va facilita schimbul de informații și derularea investigațiilor bilaterale pentru infracțiuni care au legătură cu România, SUA și, din perspectiva regională, cu celelalte state pentru care este acreditat atașatul Departamentului de Securitate Internă al SUA, care își are reședința la București.

Unitatea de Investigații Criminale Transfrontaliere se va ocupa de traficul de droguri, de persoane, dar și de fraudele economice

Cele mai importante activități criminale care vor fi documentate la București de investigatorii americani sunt traficul de droguri, traficul de persoane, fraudele financiare și economice, migrația ilegală a cetățenilor români la frontiera de Sud cu Mexicul, respectiv la Nord cu Canada.

Citește și: Un tânăr român a strâns donații de peste 78.000 de lei, după ce a mințit că are 4 copii grav bolnavi

Obiectivul TCIU îl reprezintă destructurarea organizațiilor criminale, pe baza eforturilor comune ale echipelor operative care acționează în vederea arestării și incriminării infractorilor, se mai arată în memorandumul inițiat de ministrul de Interne, Lucian Bode.

Citește și: Doi români au fost prinși la New York după ce au vrut să schimbe aur fals în bani reali. Aceștia ar face parte dintr-o rețea de escrocherie

Actul oficial mai arată că unitatea de la București va fi un HUB în cadrul căruia va putea fi monitorizată întreaga regiune sud-est europeană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si