Guvernul a aprobat, in sedinta din 30 august, majorarea accizelor la carburanti in doua etape- de la 15 septembrie si 1 octombrie.

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, anunta ca introducerea supraaccizei va genera o majorare de cate 0,16 lei/litru pentru toate tipurile de carburanti- benzina cu plumb, fara plumb si motorina.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

El sustinea ca aceasta majorare se produce in etape "pentru a nu crea un soc la nivelul consumului care poate genera cresteri de pret, automat scaderi de consum si poate afecta bugetul de stat”.

De la momentul la care a fost anuntata aceasta masura, preturile carburantilor la pompa au inceput sa creasca.

Premierul Mihai Tudose a sustinut ca nu decizia de a introduce supraacciza la carburanti a generat cresteri de preturi la pompa pentru ca nu a intrat inca in vigoare si a precizat ca in urmatoarea perioada are

programate intalniri cu reprezentantii companiilor petroliere, iar in cazul in care va constata ca preturile au crescut preventiv, va lua masuri in consecinta.

"Pretul nu poate numai sa scada, dar in mod cert nu este influenta accizei, fiindca acciza inca nu a intrat in vigoare(...) O sa avem o discutie pe 15-16 septembrie, sa vedem exact care a fost influenta. Daca barilul a crescut, o sa avem o discutie, daca au avut alte cheltuieli, este alta discutie, iar daca a crescut artificial, cred ca nu mai avem nicio discutie ”, a declarat, marti, Mihai Tudose, intrebat despre cresterea preturilor carburantilor la pompa.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si