Forţele ruse l-au sechestrat pe primarul oraşului Dniprorudne (sudul Ucrainei), a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, conform BBC.

Citeste si: VIDEO| Rusia acuză că Ucraina dezvoltă arme biologice

Yevhen Matveyev ar fi al doilea primar ucrainean sechestrat de trupele ruse în ultimele trei zile, după ce primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a fost arestat vineri.

Citeste si: Guvernul a aprobat acordarea de facilităţi şi gratuităţi pentru cetăţenii care vin din Ucraina, pentru transportul rutier, feroviar, naval şi aerian

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Potrivit lui Kuleba, ”ruşii, care comit crime de război”, l-au răpit pe Matveyev.

„Obţinând zero sprijin local, invadatorii recurg la teroare. Fac apel către toate statele şi organizaţiile internaţionale să oprească teroarea rusă împotriva Ucrainei şi a democraţiei", spune el.

Trupele ruse au răpit un alt primar ucrainean sâmbătă

Primarul oraşului ucrainean Melitopol a fost răpit de ruşi, acuză preşedintele Ucrainei, care spune despre Rusia că acţionează precum teroriştii ISIS.

Furioşi pe atitudinea forţelor invadatoare, localnicii au ieşit pe străzi pentru a cere ocupanţilor să îl elibereze. Sunt probleme cu reţeaua de internet în zonă. Autorităţile ucrainene spun că ruşii încearcă, astfel, să îi împiedice pe manifestanţi să se coordoneze.

Citeste si: Liderii Franţei şi Germaniei poartă o nouă rundă de discuţii cu Putin

În imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se observă cum un grup de soldaţi înarmaţi ies cu primarul Ivan Fedorov din sediul administrativ al oraşului şi se îndreaptă către o direcţie necunoscută.

Câţiva civili se opresc nedumeriţi şi privesc toată scena. Preşedintele Ucrainei spune că asemenea comportamente sunt antidemocratice, iar ruşii, la rândul lor, îl acuză pe primar de terorism.

Zelenski cere ruşilor eliberarea imediată a edilului. Între timp, localnicii s-au adunat în piaţa centrală a oraşului pentru a-şi susţine alesul, chiar dacă ruşii au întrerupt reţeaua de internet pentru a-i împiedica pe manifestanţi să comunice între ei.

Citeste si: Zelenski susține că Putin nu va cuceri Ucraina! A transmis, însă, un avertisment pentru toată Europa: „Nu se va opri la o singură țară”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si