Close sidebar
Close sidebar

Primaria Bistrita risca o amenda de 50.000 de lei pentru ca le-a facut case prea mici veveritelor din parc! Un biolog s-a revoltat cand a vazut ca animalutele au prea putin spatiu!

Primaria Bistrita ar putea fi amendata daca nu face o casa mai spatioasa pentru cele sase veverite pe care le-a cumparat din bani publici si care stau inchise intr-o voliera in parcul municipal.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

Amenda ar fi dublă faţă de bugetul cheltuit de primărie pentru acest proiect. Situaţia a fost observată de un biolog care a atras atenţia că, potrivit legii, pentru animalele ţinute în captivitate trebuie asigurat un spaţiu minim de 50 de metri pentru unul-două exemplare şi câte doi metri pătraţi în plus pentru celelalte exemplare. „Am făcut un control, am dat o măsură şi până în septembrie trebuie să le mărească voliera. Ne-am autosesizat din presă, dar ne-a şi sesizat un doctor. Până la sfârşitul lui septembrie trebuie ori mutate, ori predate la o grădină zoologică, ori eliberate. Primăria Bistriţa riscă sancţiuni pentru nerespectare de măsură — 50.000 lei”, a declarat marţi, şeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Gabriel Petraş, potrivit Digi24. La începutul verii, în jurul volierei a fost instalat şi un gard de lemn cu o înălţime de aproximativ 50 de centimetri, care să protejeze veveriţele.

Ideea i-a aparţinut primarului Ovidiu Creţu, care a spus că a „subestimat curiozitatea unor oameni, care au băgat beţe prin grilaj şi aşa mai departe”.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie a mâncat cenușa soțului mort când a aflat că acesta a înșelat-o toată viața. A scris și o carte despre asta- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI