Primarul Capitalei susține că s-a ajuns în această situație pentru că, în trecut, lună de lună, erau cheltuiți mai mulți bani decât avea Primăria.

Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei a scăpat de datorii

“Vestea pe care v-o dau este că la sfârşitul anului trecut am stins, am închis datoriile curente ale Primăriei Capitalei, deci am început anul 2023 fără datorii curente.

De ce e asta important? E important să avem încrederea mediului privat, bănci şi companii, pentru că e important ca la lucrările noastre să vină companii private care să lucreze şi vin.

Citește și: Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei a plătit datoria de 500 de milioane de lei către Termoenergetica

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Şi am văzut un exemplu, la sfârşitul anului trecut a trebuit să împrumutăm repede 500 de milioane de lei pentru a evita colapsul sistemului de termoficare şi, având această încredere, am reuşit. De unde am plecat? Am plecat de la o datorie curentă de trei miliarde de lei. (…) Şi am plecat de la o listă de 150 de companii şi persoane private care ne popriseră conturile la sfârşitul anului 2020”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri, într-o conferinţă de presă. 

Bucureștiul a fost la un pas de faliment

Nicușor Dan susține că asta ar fi însemnat închiderea principalelor servicii publice, transport public, dar și a sistemului de termoficare.

Citește și: Bucureștenii vor intra în Noul An degerați: „Avariile acestea vor fi încă, din păcate, mult timp de acum încolo”

Primarul Capitalei dă vina pe fosta conducere care, lună de lună, cheltuia mai mult decât avea Primăria. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si