Astfel, operatorii de salubrizare vor fi pregatiti sa intervina pentru indepartarea deseurilor din rigole si guri de scurgere, reprezentantii RATB- sa intervina in cazul in care vor fi refugii sau statii inundate, iar dispeceratele RADET si echipele de interventie vor functiona in regim permanent.
Potrivit municipalitatii, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat operatorilor de salubrizare sa fie pregatiti pentru a interveni in degajarea rigolelor si a gurilor de scurgere, indepartând deseurile.
Reprezentantii ApaNova vor avea echipe operative in teren, pentru cazurile in care este necesara eliminarea acumularilor de apa, iar daca este necesar, numarul de echipaje va fi suplimentat.
"Dispeceratul ApaNova este in contact permanent cu dispeceratul Administratiei Nationale Apele Române pentru a monitoriza nivelul apei in colectorul casetat, iar in cazul in care volumul de precipitatii acumulat va impune acest lucru, se va redeschide Canalul de Legatura al Casetei cu râul Dâmbovita, pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apa", precizeaza Primaria Capitalei.
De asemenea, RATB va fi pregatita sa intervina in cazul in care vor fi refugii sau statii inundate, ori copaci cazuti pe liniile de contact, iar Administratia Strazilor va fi in teren pentru a repune in functiune eventualele semafoare defecte, dar si pentru a verifica starea semafoarelor, din punctul de vedere al sigurantei.
Reprezentantii primariei mai spun ca si echipele Luxten si Enel vor fi pregatite sa intervina in cazul producerii unor defectiuni la sistemul de iluminat public sii la sistemul de alimentare cu energie electrica al Capitalei,
"Reprezentantii Politiei Locale vor lua legatura cu toti detinatorii de structuri publicitare pentru ca acestia sa securizeze corespunzator panourile, astfel incât acestea sa nu reprezinte un pericol pentru trecatori.
Sursa: News.ro