Primaria Capitalei incepe tratamentele de combatere a capuselor si in alte cinci parcuri din Bucuresti
Primaria Capitalei va incepe, de joi, tratamentele de combatere a capuselor in parcul Tineretului, iar de saptamana viitoare se vor aplica tratamentele in parcurile Carol, Izvor, parcul din zona Salii Palatului si cel din zona Unirii, transmit, miercuri, reprezentantii primariei.
Astfel, incepand de joi se vor aplica tratamentele de combatere a capuselor in parcul Tineretului, iar incepand cu data de 8 mai, in parcurile Carol, Izvor, parcul din zona Salii Palatului si cel din zona Unirii.
Centrul de Protectie a Plantelor a inceput aplicarea tratamentelor de combatere a capuselor si a tantarilor in parcurile administrate de Primaria Capitalei in data de 24 aprilie, iar pana in prezent, acestea au
fost aplicate in parcurile Herastraul Vechi, Herastraul Nou, Miorita, Bordei, Floreasca, Cismigiu si Cartierul Francez, spun reprezentantii municipalitatii.
"Primarul General, Gabriela Firea, face un apel catre Primariile celor sase sectoare ale Capitalei, precum si catre toti detinatorii/administratorii aliniamentelor stradale sa initieze astfel de tratamente, in asa fel incat sa fie obtinute rezultate optime pe toata suprafata Municipiului Bucuresti", transmite municipalitatea.
Potrivit acesteia, tratamentele se vor repeta la un interval de 15 zile, pana la disparitia focarelor de capuse.
"Tratamentele se executa cu Fendona 15 SC si se vor repeta la un interval de 15 zile dupa finalizarea ultimului tratament.
Toate produsele insecticide utilizate, atat cele pentru combaterea tantarilor, cat si cele pentru combaterea capuselor, au o toxicitate redusa pentru om si animalele de companie, precum si pentru vegetatie", arata municipalitatea.
Medicii de la Institutul Clinic de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala se confrunta zilnic cu 50 de pacienti care au fost muscati de capuse, numarul lor crescand in ultima luna. Alexandru Vladimirescu, cercetator la Institutul Cantacuzino, atrage atentia ca primavara este sezonul in care capusele au activitate maxima si ca de aceea trebuie luate masuri urgent pentru distrugerea lor, pentru ca pot transmite
Potrivit unor statistici ale Institutului "Matei Bals" obtinute de News.ro, de aproape o luna, la camera de garda a spitalului s-au prezentat zilnic oameni muscati de capuse.
in ultima saptamana sunt cam 50 de cazuri pe zi. Din fericire, pana acum nu a fost inregistrat niciun caz de Boala Lyme, arata statisticile.