Banii sunt pentru teste genetice recomandate de medici. Acest proiect a fost aprobat joi in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

"Astfel, in perioada urmatoare, Municipalitatea, prin ASSMB, urmeaza sa demareze un program de sprijin pentru 1.000 de pacienti diagnosticati cu cancer de sân, care au indicatie medicala eliberata de un medic specialist oncolog privind efectuarea de testare genetica. Acest sprijin va consta in decontarea unei proceduri medicale de test molecular in valoare de 17.000

lei/beneficiar, sub forma de voucher", arata Primaria Capitalei, intr-un comunicat de presa.

Bugetul multianual al proiectului este de 17.000.000 lei pentru perioada septembrie 2018-decembrie 2019, pentru aproximativ 1.000 de beneficiari.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Astfel, pe parcursul anului 2018 urmeaza sa beneficieze de acest program 300 de pacienti, urmând ca in cursul anului 2019 sa fie acordate alte 700 de vouchere.

Criteriile de eligibilitate sunt urmatoarele: cancer de san in stadii incipiente, criteriile medicale aprobate de societatile internationale de Oncologie privind testarea genetica vor constitui si criteriile de eligibilitate in cadrul proiectului, iar beneficiarii trebuie sa fie cetateni ai municipiului Bucuresti.

Afectiunile oncologice ocupa locul al doilea dupa bolile cardio-vasculare, ca si cauza de morbiditate si mortalitate, precizeaza PMB.

Sursa: mediafax

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si