Consiliul General al Municipiului București a aprobat, marți, un protocol între Primăria Capitalei și Romexpo și a fost înființat un centru pentru refugiați, în Pavilionul A.

Citeste si: Evacuările din Ucraina, sub noi bombardamente

Centrul dispune de 2.000 de paturi de campanie. Acesta mai dispune și de 200 de mese și 1.500 de scaune.
Utilitățile vor fi plătite de Primăria Generală.

Protocolul este valabil 30 de zile printr-un act adițional.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: 12 bărbați au fugit din Ucraina și au trecut râul Tisa pentru a ajunge în România

1.000 de porții de mâncare candă ajung în diferite centre ale refugiaților

În sprijinul refugiaților sar tot mai mulți români. De exemplu, un lanț de restaurante pregătește zilnic peste 1000 de porții de mâncare caldă, care ajung în diferite centre cu refugiați din Capitală.

Oamenii se bucură și spun că pentru ei România este acum acasă.

Citeste si: Klaus Iohannis: Parcurgem cea mai gravă criză de după cel de-al Doilea Război Mondial

Într-o bucătărie a unui restaurant din Capitală se lucrează la foc cotinuu de la primele ore ale dimineții pentru ca mâncarea caldă să ajungă acolo unde este atât de mare nevoie în aceste zile: la centrele care îi găzduiesc pe refugiații din Ucraina.

Oboseala nu mai contează în astfel de momente.

Restaurantele din Capitală lucrează la foc continuu

După ce sunt împachetate, 600 dintre ele sunt livrate refugiaților la prânz, iar alte 600 la cină. Deși volumul de muncă a crescut enorm, în astfel de momente oamenii spun că trebuie să fim buni unii cu ceilalți.

Citeste si: Un prezentator rus a dispărut de la TV, după ce a făcut o postare împotriva războiului

" Avem meniu super divers . Le-am făcut în fiecare zi supe creme, ciorbe. Sunt cerute și meniurile vegetriane și ne-am ocupat și pt ei să le facem", ne-a povestit Chef Dragoș Bercea.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si