Garda de Mediu a transmis miercuri, 8 septembrie, că în perioada 30 august- 1 septembrie a făcut un control la Primăria Constanţa pentru verificarea respectării legislaţiei de mediu din domeniul spaţiilor verzi. În urma acestei verificări, echipa de control a constatat că este constituit Registrul Local al Spaţiilor Verzi al Municipiului Constanţa.

Citeste si: Descoperire șoc în Portul Constanța

Suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor nu este legală

,,Conform acestuia, suprafaţa totală de spaţiu verde din Municipiul Constanţa este de 6042 ha, iar suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor este de 17,70 mp. Deoarece nu au fost respectate prevederile legale de asigurare a unei suprafeţe de 26 mp/locuitor din terenul intravilan s-a impus întocmirea unui program în care vor fi evidenţiate etapele de realizare a obligaţiei de a asigura din terenul intravilan o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 26 mp/locuitor şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei”, a transmis Garda de Mediu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Vacanță transformată în coșmar pentru 80 de turiști! Un hotel din Eforie Sud a luat foc

Totodată, reprezentanţii Gărzii de Mediu au constatat că spaţiile verzi nu sunt întreţinute corespunzator şi au impus refacerea şi îngrijirea corespunzătoare a acestora. 

Citeste si: Sicrie în valoare de aproximativ 200.000 de lei descoperite în Portul Constanța


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si