Cei care au cunoscut-o sunt in stare de soc, iar mesajele de condoleante au aparut imediat. Printre cei care i-au transmis un ultim omagiu au fost si reprezentantii orasului Dabuleni, localitatea natala a Ionelei Prodan.

"Astazi, orasul Dabuleni plange! Stiind ca a plecat dintre noi un om bun, pur, simplu, minunat si un artistemerit, incarcat de daruri! Astazi, orasul Dabuleni zambeste! stiind ca artistul fara egal al muzicii populare romanesti "a trait cu adevarat", asa cum afirma fiica sa! Ionela Prodan, dabuleanca noastra, a fost si va ramane un bun national!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Nascuta pe 6 octombrie 1947, la Dabuleni, a fost una dintre cele mai cunoscute si apreciate cantarete de muzica populara a tarii noastre, colaborator permanent a lui Ion Dolanescu, castigatoare a marelui premiu "Maria Tanase", in anul 1970, realizator al emisiunii de folclor romanesc "Din bucata mea de paine" de la Radio Romania. in perioada 2001-2004 a coordonat, in cadrul Ministerului Culturii, Departamentul de promovare a culturii traditionale. in noiembrie 2002, presedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea Nationala, Serviciul Credincios clasa a III-a, iar in anul 2003 i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor de catre presedintele Romaniei.

In inimile noastre, a oamenilor din Dabuleni, pe care i-a iubit si bucurat cu vocea sa, Ionela Prodan nu va muri niciodata! A fost si va ramane mereu, mandria dabulenilor. Condoleante familiei indurerate! Odihna in pace, distinsa doamna a cantecului de la Dabuleni!", se arata in postarea facuta pe pagina Primariei Dabuleni. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si