Prin intermediul unei conferințe de presă, Mihai Chirica a spus că primăria Iaşi urmează să deschidă un punct public cu duşuri în oraş, la începutul lunii iulie. Această decizie ar veni în ajutorul persoanelor cu venituri scăzute.

Vor fi instalate și mașini de spălat

Dușurile urmează să fie amplasate în cartierul Dacia din Iași, pe strada Simionescu.

Pe lângă cele opt dușuri, Mihai Chirica a mai spus că au fost instalate și cinci mașini de spălat, deoarece perioada care urmează o să fie mai dificilă, iar primăria Iași vine în ajutorul cetățenilor.

Citeste si: Tensiuni la bordul unui avion care trebuia să aterizeze la Iași: "Au fost multe turbulențe, cineva a leșinat!"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„La începutul lunii iulie deschidem un punct public cu duşuri. Va fi deschis pe strada Simionescu, în cartierul Dacia, într-un fost punct termic. Acolo avem opt duşuri publice. Le punem la dispoziţia celor cu venituri scăzute. Am instalat şi cinci maşini de spălat.

Vine o perioadă foarte grea, când lumea îşi va porni din ce în ce mai rar energia termică în casă. Lumea din ce în ce mai rar va porni maşina de spălat. Va trebui să preîntâmpinăm acest lucru prin asigurarea unor puncte sociale în care să îi putem sprijini”, a explicat, într-o conferinţă de presă, primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Va fi înființată o cantină socială

Edilul ieşean a făcut apel la ieşeni să se gândească de două ori când aprind becul în casă şi dacă este necesar să facă un duş de jumătate de oră sau doar unul de cinci minute.

Citeste si: Pompierii intervin pentru stingerea unui depozit de rumeguș, 20 de hectare de grâu, rapiță și livadă

Primarul a mai transmis că împreună cu Arhiepiscopia Iaşului s-au gândit să înființeze o cantină socială.

"Pentru acele persoane care vor trece prin momente dificile datorită crizei economice, împreună cu Arhiepiscopia Iaşiului, ne-am gândit să înfiinţăm o primă cantină socială în care se va da pâine", a precizat Mihai Chirica.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citeste si: Incendiu la o cabană din Sibiu în care erau cazate 52 de persoane

Primarul Iașului este de părere că vine o perioadă extrem de dificilă, iar din acest motiv a făcut apel la ieșeni. Acesta a spus că oamenii trebuie să se gândească de două ori când aprind becul, câte electrocasnice și electronice țin în prize și dacă absolut este necesar ca un duș să fie făcut în 25 sau 30 de minute, în condițiile în care s-ar putea face în 5 minute, astfel făcându-se economie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si