Primăria Municipiului București va impune șoferilor o nouă taxă de la 1 iulie. Persoanele care parchează pe locurile de parcare marcate cu albastru și nu plătesc parcarea, vor fi amendate imediat

Locurile de parcare marcate cu albastru

În prezent, în București, sunt peste 13.000 locuri de parcare marcate cu albastru, iar autoritățile precizează că până anul viitor, numărul acestora va crește până la 30.000.

Aceste locuri de parcare aparțin Primăriei Generale, iar de la 1 iulie, șoferii care ocupă aceste locuri de parcare și nu plătesc, vor fi amendați imediat.

Citește și: Zona din Capitală unde traficul ar putea fi restricționat permanent. Va fi transformată în zonă pietonală: „Soluția pe care au propus-o experții”

Noi amenzi pentru locurile de parcare din București

Ziua de 1 iulie aduce noi vești pentru șoferi. Consilierul USR, Nicorel Nicorescu, de la Primăria Municipiului București anunță că noua procedură de acordare a amenzilor pentru locurile de parcare marcate cu albastru va fi definită în acest weekend.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Cel mai probabil de la 1 iulie cei care nu plătesc parcarea vor primi automat amendă cu ajutorul radarelor mobile.  În weekend se vor realiza ultimele reglaje ale sistemului."

Citește și: VIDEO- Amendă uriașă pentru un bărbat bogat care a depășit cu mult viteza legală dintr-un stat din Europa. Bărbatul nu este la prima abatere

Amendarea celor care nu plătesc parcarea se va realiza imediat, cu ajutorul camerelor de supraveghere care verifică numărul de înmatriculare al șoferilor.

Acestea vor verifica în ce condiții staționează șoferul: gratis, cu abonament de o zi/lunar sau tarif orar. Dacă va fi constatat că șoferul este parcat gratis, va fi amendat fără dreptul de a contesta.

Este importat de menționat că un șofer poate primi mai multe amenzi într-o zi, dacă parchează pe locurile de parcare marcate cu albastru și nu plătește.

Citește și: Camere rovinietă 2023: Harta CNAIR și lista completă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si