“Sunteţi de acord cu demolarea blocului «7 Etaje»?”, este întrebarea sondajului de opinie lansat, marţi, de Primăria Ploieşti şi care se va avea loc pe pagina de Facebook a municipalităţii şi pe site-ul Primăriei până în data de 28 ianuarie.  

”Iniţiativa are ca scop consultarea opiniei publice cu privire la amenajarea, în zonă, a unei esplanade pietonale, menită să repună în valoare cele trei monumente istorice-simbol ale Ploieştiului: Palatul Culturii, Catedrala Sf.

Ioan Botezătorul şi Halele Centrale, aşa cum au fost ele gândite şi proiectate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu. Prin repunerea în legătură a acestor monumente, într-un cadru arhitectural şi peisagistic unic, Ploieştiul va putea fi adus, din nou, pe harta oraşelor atractive din punct de vedere turistic”, explică demersul Primăria Ploieşti, într-un comunicat de presă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire șocantă în Craiova: o mamă și fiul ei au fost găsiți morți în casă

Imobilul care ar uma să fie demolat este locuit

Oficialii primăriei arată că sondajul este necesar „având în vedere construcţia bugetului pentru anul 2022”, menționând că în funcţie de votul majorităţii se vor putea aloca fonduri necesare în bugetul de investiţii pe acest an pentru demararea studiului de fezabilitate. 

  

Cu toate acestea, reprezentanții instituției locale nu menționează unde ar urma fi mutate zecile de familii care locuiesc în acel bloc. La parterul imobilului sunt amplasate spaţii comerciale, dar şi un sediu al Partidului Naţional Liberal. 

Citeste si: Ioana Mihăilă, despre certificatul verde: „Cred că este foarte important ca politicienii să aibă un pic de curaj, să îşi asume măsuri care pentru o anumită parte a populaţiei sunt nepopulare”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si