Municipalitatea Sectorului 4 a anunțat că resistematizează întreaga zonă a intersecției Eroii Revoluției. Proiectul este conceput în așa fel încât această zonă să fie transformată într-una dintre cele mai "aerisite" intersecții din Capitală. 

Citește și: Au obținut pe nedrept fonduri europene. Mai mulți oameni de afaceri trimiși în judecată de DNA

Proiectul a fost aprobat anul trecut de Consiliul General al Municipiului București, obiectivului trecând în administrarea Primăriei Sectorului 4.

Municipalitatea a transmis că la începutul lunii aprilie 2022 au demarat lucrările de modernizare a zonei Eroii Revoluției.

Ce a transmis Primăria Sectorului 4 

„Măsurile de resistematizare pe care autoritatea locală le-a luat împreună cu specialiștii, prin eliminarea trecerilor de pietoni de la suprafață și mutarea acestora în pasajul subteran pietonal, care va face legătura atât cu stațiile STB, cât și cu stația de metrou, vor face ca zona Eroii Revoluției să devină cea mai sigură intersecție din București. 

Pasajul va avea o lungime de 40 de metri, o lățime de 4,5 metri, trei căi de acces, trei escalatoare (scări rulante) și trei lifturi pentru persoanele cu dizabilități. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Citește și: Marea tragere Loto de Anul Nou. La ce oră se anunță rezultatele la Joker și Loto 6 din 49

Acestora li se adaugă un grup sanitar amplasat în subteran (la care se lucrează în momentul de față), două spații tehnice și o poartă de adăpost civil.

Mai mult decât atât, zonele de acces ale stațiilor de metrou vor fi modernizate, spațiile verzi și zonele pietonale vor fi reamenajate, iar pentru cei care vor să își lase mașina în spații moderne și sigure și

să își continue drumul în București cu metroul, Primăria Sectorului 4 va amenaja și o parcare de tip Park&Ride.

Odată reconfigurată întreaga zonă, locuitorii Bucureștiului nu vor mai fi nevoiți să traverseze intersecția în condiții de risc, iar șoferii vor putea să circule în condiții de trafic fluent", se precizează în comunicatul remis de Primăria Sectorului 4, joi, 29 decembrie 2022, către presă.

Citește și: O femeie din Vaslui a preferat să ajungă în spatele gratiilor în locul a 60 de ore de muncă. Trebuia să lucreze într-o bibliotecă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si