Close sidebar
Close sidebar

Primăria Sibiu a achiziționat 40 de autobuze ecologice. Acestea vor intra în funcțiune în martie 2022

Primăria Municipiului Sibiu a anunțat marţi, că a început livrarea celor 40 de autobuze ecologice achiziționate în cadrul unui contract în valoare de 77 de milioane de lei. Mijloacele de transport în comun vor fi livrate în următoarea lună, dar vor intra pe traseu din amrtie 2022, după înmatriculare şi inspecţiile tehnice.

Alexandra Costea,

Primăria Sibiu a achiziționat 40 de autobuze ecologice. Acestea vor intra în funcțiune în martie 2022

[Sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

,,A început livrarea celor 40 de autobuze noi, alimentate cu gaz natural comprimat, primul transport sosind în Sibiu la finele săptămânii trecute. În următoarea lună autobuzele vor fi livrate etapizat, urmând să fie preluate de Tursib”, a informat, marţi, Primăria Sibiu, într-un comunicat de presă. 

Contractul pe care l-a semnat Primăria Sibiu în luna iunie a acestui an prevede livrarea a 11 autobuze de 18 m şi a 29 de autobuze de 12 m. Această investiţie se ridică la o valoare de 77 milioane de lei. 

De asemenea, acest contract include crearea unei aplicaţii mobile şi a unui sistem de informare a călătorilor în staţii, un sistem de e-ticketing modern şi un sistem de management al flotei pe trasee.

Citeste si: Doi copii de la un centru de plasament din Galați au fost agresați sexual de un bărbat

Autobuzele vor intra pe traseu în martie 2022

,,Noile autobuze, mai prietenoase cu mediul, sunt dotate cu motor Mercedes Benz, sistem de climatizare şi un sistem de încălzire auxiliar, câte două monitoare LED la bord pentru informarea călătorilor şi alte 3 ecrane pe exteriorul autobuzului indicând traseul pe care circulă, camere video pentru siguranţa călătorilor, echipamente pentru WiFi şi câte o priză la fiecare rând de scaune pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Mijloace de transport public sunt optimizate şi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi”, a adăugat Primăria Sibiu.  

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Primăria Sibiu a achiziționat 40 de autobuze ecologice. Acestea vor intra în funcțiune în martie 2022

[Sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu]

Citeste si: Un tânăr din județul Iași a fost grav rănit după ce a încercat să desfacă un proiectil cu bormașina

Cele 40 de mijloace de transport în comun vor parcurge procedurile pentru înmatriculare şi inspecţii tehnice.

Reprezentanții primăriei estimează că autobuzele vor putea intra pe trasee cel târziu în luna martie a anului 2022.

,,Într-o perioadă de 3 ani am reuşit să cumpărăm 119 mijloace de transport noi, prin investiţii din fonduri europene şi resurse locale în valoare totală de 191 de milioane de lei. Scopul acestor investiţii planificate şi coordonate a fost pe de o parte înnoirea completă a parcului auto, iar pe de altă parte creşterea frecvenţei de circulaţie a autobuzelor şi extinderea traseelor de transport public. Oferim astfel o alternativă de mobilitate pentru sibieni, mai prietenoasă cu mediul, cu mijloace de transport moderne şi confortabile”, a precizat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Primăria informează că, până sosesc toate autobuzele în Sibiu şi sunt pregătite pentru intrarea pe trasee, va fi finalizată şi pusă în funcţiune şi staţia de alimentare cu gaz natural comprimat la sediul Tursib. Contractul a fost semnat în luna martie 2021, investiţia ridicându-se la o valoare de 3,6 milioane lei. 

Citeste si: VIDEO- Taxa pe lux, o temă aprinsă în negocierile pentru intrarea la guvernare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI