Primaria unei comune din Prahova a investit 70 de mii de euro pentru reabilitarea a 20 de fantani, insa apa nu este potabila. Oamenii sunt revoltati! Ce spune edilul comunei
70 de mii de euro s-au dus in apa din put. O primarie a bagat bani in reabilitarea a 20 de fantani, pe care, culmea, au fost puse afise ca apa nu este potabila. Investitia uriasa si recomandarea edilului au starnit nemultumirea localnicilor. Oamenii nu cred ca apa nu e buna de baut, iar primarul nu mai gaseste acum buletinul de analiza. ##VIDEO30284##
Inalte, cu lanturi din inox si batute in pietre. Asa arata fantanile din comuna prahoveana Aricestii Rahtivani. Nimeni nu contesta aspectul estetic al puturilor. Alta este supararea oamenilor.
Nea Ionel ne arata mesajul scris cu litere de-o schioapa si ne sfatuieste sa nu ne potolim setea cu apa din fantana. Cu toate ca omul n-are nici o retinere sa bea: „Aici s-a baut apa de 50 de ani, de 70 de ani si acum nu mai e bun.
O risipa de bani”.
Ce suma credeti ca a fost investita pentru reabilitarea estetica a fantanilor din aceasta comuna?
„Am facut 20. Si mai avem inca 40. Si cam cat au costat? Ne-a costat vreo trei miliarde si ceva”, a declarat primarul comunei, Adrian Cristea.
Daca apa nu e buna de baut, de ce sa mai investesti 70 de mii de euro?
Primarul vine cu explicatii: „Am facut aceasta investitie plecand de la premisa ca intr-o situatie limita se poate folosi apa pentru toaleta, pentru facut mancare si pentru adapatul animalelor”.
Ca sa-si sustina afirmatiile, primarul spune ca, in urma cu cativa ani, Directia Sanitar Veterinara i-a recomandat sa instiinteze populatia despre eventualele pericole.
Doar ca in loc sa le inchida, primarul le-a reabilitat.
„Constituia un pericol public, fiind infestata cu nitrati, nitristi si foarte multi fecaloizi”, mai spune edilul.
Oamenii, insa, o tin pe a lor. N-au vazut, n-au auzit! „N-a venit nici tata mare sa ia vreo analiza. pai, da. N-a venit nimeni”, spune un localnic.
Primarul spune ca a facut totul ca la carte.
Ba chiar e de acord sa ne arate toate documentele. Numai ca ajunsi in biroul edilului, constatam ca lipseste buletinul de analiza al apei.
Intrebat daca o apa infestata in urma cu cativa ani ar putea deveni potabila, acesta raspunde: „ Daca s-au indepartat sursele de poluare si daca s-a amenajat corespunzator fantana, in sensul etanseitatii fantanii, s-ar putea ca apa re revina la normal”.
Cine sa stie adevarul? Pare ca mai e mult de sapat in putul intelegerii.