Close sidebar
Close sidebar

Primarul din Buzau a dat lege! Nimeni nu are voie sa aiba mai mult de 2 pisici

Constantin Toma, primarul Buzaului, le-a pus gand rau pisicilor si cainilor din oras. Potrivit unui regulament postat pe site-ul institutiei pe care o conduce, oamenii nu pot avea mai mult de doua pisici. Nici persoanele care au caini nu au scapat! Sunt obligate sa-si sterilizeze patrupedele. Regulamentul privind detinerea si cresterea animalelor de companie si de ferma in municipiul Buzau prevede si sanctiuni deloc de neglijat.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Acest scandal a ajuns la nivel national si senatorul Marius Marinescu, presedinte fondator al Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM), a reactionat vehement si vrea sa lupte pana la capat pentru micii prieteni ai omului. Reprezentantii FPAM sunt dispusi sa ajunga chiar si in justitie.

"Este o prostie ceea ce incearca acest edil sa faca, nici macar nu are bunul simt sa se informeze de legislatia in vigoare, respectiv Legea 9/2008, Legea Marinescu, care completeaza si modifica Legea 205/2004. La articolul 10, se precizeaza ca reglementarile in baza Legii de protectie a animalor se stabilesc de catre ANSV. Consiliile locale nu au niciun fel de competenta intr-o astfel de speta. Au mai existat asemenea hotarari aberante, de exemplu, in Satu Mare sau Oradea, care au fost desfiintate in contencios administrativ in urma solicitarilor FPAM.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Maine-poimane, asemenea edili ar fi in stare sa propuna Consiliului Local restrictionarea numarului de copii pe care o familie ii poate avea pe motiv ca deranjeaza vecinii.

Consiliile Locale, conform legii, au atributiuni doar in domeniul statului, nu si in cel privat.

Pe langa aceste incalcari ale legii, vorbim de o incalare constitutionala, respectiv la dreptul de proprietate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI