Primarul orașului s-a dus glonț la sediul instituției și a transmis live, pe Facebook. Edilul a susținut că autoritățile care au închis Centrul încearcă defăimarea Timișoarei și că neregulile nu sunt reale, asta în ciuda imaginilor filmate de jurnaliști.

În același timp, prefectul județului Timiș îi transmite să nu se mai victimizeze, iar șeful Protecției Consumatorului atrage atenția că aceasta ar fi tactica primarului de fiecare dată când e prins cu nereguli.

”Este important să vă faceți singuri curat" 

Peste 20 de minute a transmis primarul Dominic Fritz, din centrul închis pentru mâncarea stricată și mizeria în care au fost găsiți bătrânii și persoanele cu handicap. În tot acest timp, a încercat să-și convingă urmăritorii că totul este o înscenare și o răfuială politică.

Citește și: Controale amănunțite într-un spațiu în care erau găzduiți șase copii. Conducerea DGASPC Sector 4 a fost demisă

După ce asistenta socială a dezvăluit că bătrânii sunt puși să gătească singuri, în weekend, chiar primarul i-a declarat în față unuia dintre beneficiari că se așteaptă ca oamenii din centru să-și facă singuri curat.

Activitatea unui cămin pentru persoane fără adăpost din Timişoara a fost oprită, după ce au fost găsite nereguli la bucătărie, dar şi în contractele de muncă ale personalului.

Activitatea unui cămin pentru persoane fără adăpost din Timişoara a fost oprită, după ce au fost găsite nereguli la bucătărie, dar şi în contractele de muncă ale personalului.

[Sursa foto: Captură ecran Antena 3 CNN]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Miroase foarte ok, nu este niciun miros de mucegai. Este important să vă faceți singuri curat", i-a spus primarul unui bătrân din centru. Edilul acuză Guvernul că întregul control a fost motivat politic.

"Dragi decidenți, dragă domnule Prefect, dragă ministru al Muncii, vă rog frumos să vă rezolvați problemele, dar nu ne târâți pe noi în luptele voastre politice", a spus Dominic Fritz, primar Timișoara.

De partea cealaltă, prefectul de Timiș și Comisarul Șef de la Protecția Consumatorului îl acuză pe primar că se victimizează și îi transmit că imediat ce problemele din centru vor fi rezolvate, acesta va fi redeschis.

Citește și: Un cămin pentru persoane fară adăpost din Timişoara a fost închis, după ce au fost depistate mai multe nereguli

„Persoanele vor fi relocate la alte centre sau dacă este cazul la unităţi spitaliceşti. În acest moment identificăm soluţii, avem o celula de criză care lucrează la nivelul prefecturii. Aş dori să mai adaug faptul că pe lângă căminul de lux unde sunt pe mii de euro cazaţi bătrânii şi e şi bine că există, noi le verificăm pe toate. (...) E vorba de sume cuprinse intre 4000- 6000 de lei, depinde de gradul de incapacitate al pacienţilor şi de mai multe condiţii. Sunt bani frumoşi la mijloc şi nu putem pe banii noştri să ne batem joc”,  a declarat prefectul de Timiş Mihai Ritivoiu.

”Nu neg problemele interne pe care le avem aici”

Petru Ilieşu, directorul Fundaţiei Timişoara '89, a explicat că toate neregulile constatate vor fi remediate în două-trei zile, acestea fiind unele minore.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Petru Ilieşu, directorul Fundaţiei Timişoara '89, a explicat că toate neregulile constatate vor fi remediate în două-trei zile, acestea fiind unele minore.

Petru Ilieşu, directorul Fundaţiei Timişoara '89, a explicat că toate neregulile constatate vor fi remediate în două-trei zile, acestea fiind unele minore.

[Sursa foto: Captură ecran Antena 3 CNN]


„Acum e un hei rup peste tot, acum s-au trezit. Problemele fundamentale nu ţin de micile deficiențe pe care le au unii şi alţii, ci ţin de insuficienţa centrelor. Asta e marea problema. La noi sunt bolnavi proveniți de la Gătaia (de la Spitalul de Psihiatrie Gătaia- n.r.), nu au voie să îi ţină decât o anumită perioadă, ce facem cu oamenii ăştia? Acum vorbim de relocare. Spuneţi-mi unde se va face o relocare. Mergeţi la toate centrele din Timişoara şi vedeţi că nu sunt pline, sunt arhi-pline, pentru că nu există suficiente centre. Unde se duce un tânăr de 27 de ani cu retard psihic şi alte afecţiuni psihice, unde se va duce el după 2 ani de stat aici? Sunt probleme de legislaţie. Nu neg problemele interne pe care le avem aici, nu cred că sunt lucruri atât de grave pentru că s-au găsit poate patru kilograme într-un congelator de... rătăcite acolo. Ne-au dat o suspendare până la momentul în care noi remediem, dar noi în 2-3 zile putem remedia, dar nu sunt lucruri grave, punga aceea de alimente care se va arunca, apoi mai sunt probleme la contracte care trebuie să le actualizăm. Nu puteam funcţiona, dacă nu aveam licenţă. Avem şi decret de utilitate publică. E prima organizație umanitară înfiinţată în România. Lucrurile nu sunt aşa de grave. Trebuie făcute nişte actualizări ale situaţiei, trebuie să ajungem la zi”,  a declarat Petru Ilieşu.

Citește și: Mesajul Patriarhului Daniel, în plin scandal al bătrânilor torturați: 'Iisus Hristos cunoaşte suferinţa fiecărui om'

În judeţul Timiş, în total, vor fi verificate 112 centre şi azile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si