Close sidebar
Close sidebar

Primarul general al Capitalei, discuții cu Termoenergetica despre situația sistemului de termoficare

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a solicitat o întrunire cu Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica Bucureşti SA, dar și cu liderii grupurilor politice din CGMB.

Alexandra Costea,

Primarul general al Capitalei, discuții cu Termoenergetica despre situația sistemului de termoficare

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit Agerpres, ședința a început la ora 14:00, iar principalele teme de discuții sunt preţul gigacaloriei în Bucureşti şi situaţia sistemului de termoficare, în general.

Citeste si: Germania va primi șase pacienţi cu COVID-19, în stare gravă. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Până acum, bucureștenii au plătit 164 de lei din prețul pentru gigacalorie 

Nicuşor Dan a precizat vineri, 29 octombrie, că în prezent, Primăria Capitalei poate mări subvenţia pe care o acordă în acest moment pentru termoficare. Instituția ar putea plăti 100- 200 de milioane de lei în plus faţă de cele 950 de milioane de lei alocate din buget anul acesta. Edilul accentua însă că decizia aparţine membrilor Consiliului General al Capitalei.

Primarul Municipiului București declara însă că până acum, preţul de producţie a gigacaloriei a fost de 206 lei, la care se adăugau 220 de lei pentru distribuţie şi transport, plus TVA de 19%, acestea având ca rezultat un preţ total de 506 lei pentru gigacalorie. Din acest preţ de 506 lei, populaţia a plătit 164 de lei, restul de 340 de lei fiind plătit de primăria Capitalei.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Conform deciziei ANRE, în prezent, preţul de producţie este de 329 de lei plus TVA.

În plus, edilul Capitalei, Nicușor Dan, sublinia faptul că, începând cu 1 ianuarie 2022, TVA urmează să fie diminuată la 5% pentru producţia şi pentru transportul de energie termică. ,,Deci, o să avem o diminuare din punctul de vedere al TVA. Adică, începând cu 1 noiembrie, va fi 329 de lei plus 19%, iar din ianuarie o să fie 329 plus 5%", a explicat Nicușor Dan. 

Citeste si: Incendiu puternic la două gospodării din Bistrița Năsăud

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI